Ongelooflijke bijbelverhalen door Willeke Brouwer uit Kuinre

De eerste Bijbel als graphic novel is een feit.

De Bijbel is een boek vol prachtige en spannende verhalen. Verhalen over dappere koningen, moeders en strijders, en hun leven vol gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen.

Sommigen zeggen dat God tot hen spreekt. Anderen beweren dat ze een engel hebben gezien. Weer anderen hebben dingen zien gebeuren die eigenlijk niet kunnen. Wat zijn dit voor verhalen? Wie is God? En wie is Jezus, over wie ze in de Oude Boeken al vertellen?

Willeke Brouwer vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de bijbel voor het eerst lezen.
Op 26 januari is het boek feestelijke gepresenteerd in de kerk van de protestantse gemeente Kuinre, in de Maand van de Bijbel, met muziek van Merijn Wouda, Marco ’t Hart en Elly Zuiderveld. Het eerste exemplaar werd aan Rikkert Zuiderveld uitgereikt.

Een tweede druk staat er al aan te komen en aan de Duitse uitgave wordt gewerkt.

Het fraaie boek van maar liefst 498 blz., uitgegeven bij Jongbloed, is te vinden onder ISBN 9789065394781 en kost € 34,99  en kan ook bij Willeke  zelf worden besteld.