Harry Kooi wint!

Na een wat vreemd tuinjaar met in de lente veel kou en in de zomer veel hitte en droogte, zijn de opbrengsten van de volkstuin nog heel behoorlijk. Vooral de bonen, de tomaten, courgettes en pompoenen hebben blijkbaar van de warmte geprofiteerd.
Elk jaar wordt er op de jaarvergadering van de volkstuinvereniging een groente gekozen waarvan de leden een aantal plantjes krijgen om te planten en goed te verzorgen om te proberen in het najaar de grootste vrucht te hebben. Voor 2018 was dat de rode kool. Op zaterdag 13 oktober werden de resultaten gewogen. Helaas was dat voor enkele leden te laat omdat de eerst fraaie kolen al waren gebarsten. Toch waren er nog genoeg mooie rode kolen waarvan de meeste tussen de 2 en 3 kilo waren. Eén sprong er echter duidelijk uit: de geweldige kool van Harry Kooi die maar liefst 5 kilo woog. De voorzitter feliciteerde Harry en overhandigde hem een fraai vleespakket.
Wilt u volgend jaar ook meedingen, meld dat dan even aan onze secretaris, Jan Otten (otten.jan@home.nl). Er is nog plek op de volkstuin.