Onze Volkstuin

We lezen en horen het bijna iedere dag in de krant, in allerlei bladen en op de radio en tv: “We moeten meer bewegen, gezonder eten en leven met minder stress!
Welnu, dan is een volkstuin de oplossing. Een middagje werken in de volkstuin vervangt een goede work-out in de sportschool én is ook nog lekker in de buitenlucht. Hoe vers en gezond wil je het hebben als je ‘s middags een kropje sla oogst dat ‘s avonds op je bord ligt. En dat alles in een ontspannen sfeer, met tijd voor een praatje met de buren-tuinders.
Nu wil het toeval dat er op de volkstuin aan de Bouwdijk in Kuinre ruimte is voor een paar nieuwe tuinders. Onze volkstuin heeft een stevige kleigrond en is zeer vruchtbaar. Omdat de tuin aan de Linde ligt, is water geven, indien nodig, niet moeilijk. Uw mede-tuinders zijn bijna allemaal ervaren en u krijgt gratis adviezen en ondersteuning met o.a. plantjes en zaden. Ook uw nieuwsgierigheid kan worden bevredigd omdat we graag experimenteren met nieuwe groenten. Op die manier kunt u in het seizoen genieten van een ruime keuze en in de winter heeft u een mooie voorraad aardappelen, kolen enz. De tuin levert zoveel op dat we bij het “kantoor” een verkooppunt hebben waar we van onze overvloed verkopen aan voorbijgangers.
Op de tuin kunnen de leden van onze volkstuinvereniging gebruik maken van 2 frezen om de stevige grond om te vormen tot rulle zaaibedden. Op het gezamenlijke deel van de tuin staat een ruime tuinkas voor algemeen gebruik. Ook krijgt elk lid een gieter aangeboden. Elk jaar is er in februari een jaarvergadering waarin de koffie, een drankje en een bal na (gehakt) u gratis worden aangeboden.
Op dit moment zijn er minimaal 2 percelen van 1 are (100 m2) beschikbaar. Voor de kosten hoeft u het niet te laten want voor het huren van 1 are betaalt u maar € 8,–/jaar!
Aanmelden kan bij onze secretaris Jan Otten, Vijverpark 59, Kuinre,
tel. 0527-231446
of bij onze penningmeester Johan Pit, Pampus 20, Kuinre
tel. 0527-231775.