Kabouterweken bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie Kabouterweken. In de prachtige natuur van De Weerribben volgen de kinderen het kabouterpad, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Leuk, leerzaam én gezond.

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom op het kabouterpad van De Weerribben. Tijdens de Kabouterweken, maar ook daarbuiten, kun je met de (klein)kinderen speuren naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. Met een puntmuts, rode wangetjes en een gevulde knapzak gaan de kinderen op ontdekkingsreis de natuur in. In de periode van 14-29 oktober is het kabouterpad nog spannender: er is een schatkistje verstopt ! Wat erin zit is geheim, maar als je het kistje vindt, krijg je een verrassing.

Meld je aan via Buitencentrum De Weerribben. Telefoon 0561-477272 of email naar excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres: Buitencentrum De Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
Telefoon: 0561-477272
Mail : excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl