Varen door het herfstige moerasgebied

Ga mee met de laatste vaartocht van dit jaar en zie de prachtige kleuren van de herfst. Beleef het door de mens geschapen landschap van Weren en Ribben. Wat zijn Weren en Ribben eigenlijk? De boswachter zal u vertellen hoe het gebied hier ontstaan is. Weet u welke dieren hier allemaal leven? Bijvoorbeeld : De Grote Vuurvlinder, de otter, de prachtige purperreiger, de ringslang, de ijsvogel en jagende kiekendieven. De kans op ontmoetingen met één van deze dieren is groot. De boswachter zal u er veel over vertellen. Gaat u mee? Meldt u aan bij Buitencentrum Weerribben

Datum: dinsdag 31 oktober

Start: 10.30 uur Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 Ossenzijl
Duur: 2 uur
Kosten: € 10,- kind tot 12 jaar € 7,50
Aanmelden: Buitencentrum Weerribben telefoon: 0561-477272
Email: excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Mindfulness wandeling in de Weerribben

Op vrijdag 27 oktober 10.30 uur organiseert Staatsbosbeheer een mindfulness wandeling met onze gekwalificeerde gids Agnes Jaspers van coachpraktijk Natuurlijk Loop Pad. We lopen samen in stilte en gaan met onze bewuste aandacht in het hier en nu. De natuur speelt een grote rol en tijdens de wandeling leren we onze zintuigen optimaal te gebruiken. Daarnaast worden er een aantal praktisch toepasbare oefeningen gedaan die je steeds weer kunt gebruiken in het dagelijkse leven.

Wil je minder in je hoofd, en meer in je lichaam zijn? Ben je graag buiten in de natuur? Wil je je stress even achter je laten ? Meld je dan gauw aan.

Start: 10.30-12.00 uur
Startpunt: Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, Ossenzijl
Aanmelden : bij Buitencentrum De Weerribben
Telefoon: 0561-477272.
Mail : excursies-weerribben@staatsbosbeheer.
Kosten: €7,50 per persoon

Avond-vaarexcursie met de boswachter

Wil je de rust van dit gebied ervaren als alle andere recreanten naar huis zijn? Je zal merken hoe stil het is in dit gebied. Laat je verrassen door een onverwachte ontmoeting met de dierenwereld in dit gebied. Misschien zelfs een ijsvogel of een otter. Vaar mee in onze fluisterboot met de boswachter van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 25 oktober voor de laatste keer een 2 uur durende vaarexcursie. Deze start om 18.00 uur. Kosten: € 12,50 per persoon, kind tot 12 jaar € 7.50

Vooraf graag aanmelden via Buitencentrum De Weerribben.
Telefoon 0561 477272 of email excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Insectenhotel maken in Buitencentrum Weerribben

Een hotel voor insecten? Jazeker, we gaan insectenhotels maken. Kom naar het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en doe mee met deze activiteit ! Je mag het insectenhotel mee naar huis nemen ! Lijkt dit je leuk ? Meld je dan snel aan bij Buitencentrum Weerribben.

Datum: woensdag 25 okt 2017

Start: 14.00 uur – 15.30 uur
Kosten: € 5,- per persoon
Aanmelden: Buitencentrum Weerribben 0561 477272
E-mail Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres: Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
Telefoon: 0561-477272

Kabouterweken bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie Kabouterweken. In de prachtige natuur van De Weerribben volgen de kinderen het kabouterpad, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Leuk, leerzaam én gezond.

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom op het kabouterpad van De Weerribben. Tijdens de Kabouterweken, maar ook daarbuiten, kun je met de (klein)kinderen speuren naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. Met een puntmuts, rode wangetjes en een gevulde knapzak gaan de kinderen op ontdekkingsreis de natuur in. In de periode van 14-29 oktober is het kabouterpad nog spannender: er is een schatkistje verstopt ! Wat erin zit is geheim, maar als je het kistje vindt, krijg je een verrassing.

Meld je aan via Buitencentrum De Weerribben. Telefoon 0561-477272 of email naar excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres: Buitencentrum De Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
Telefoon: 0561-477272
Mail : excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Workshop fotograferen tussen zonsondergang en zonsopkomst bij Staatsbosbeheer

Op zaterdag 28 oktober neemt natuurfotograaf Philip Friskorn u mee naar buiten om na zonsondergang foto’s te maken rond het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Om 18.30 uur gaan we op pad. Neem uw camera mee en zo mogelijk ook een statief. We gaan foto’s maken en Philip geeft tips en tricks tijdens deze wandeling. Bij terugkomst laat Philip in de filmzaal een impressie zien van fotografie tussen zonsondergang en zonsopkomst. De foto’s die gemaakt zij door de deelnemers zullen ook besproken worden. Om 21.00 uur sluiten we de workshop af.
Deelname kost € 7,50 en mag worden afgerekend met de fotograaf.
U kunt zich voor deze workshop opgeven bij het Buitencentrum Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, Ossenzijl. Telefoon 0561-477272 , of mail : excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Wandelexcursie in de Kloosterkooi

De Eendenkooi is al eeuwen lang met geheimzinnigheid omgeven. Zaterdag 21 oktober is er een wandelexcursie naar De Eendenkooi. Hij start om 13.30 uur aan het Kalenbergerpad te Kalenberg in de Weerribben.
Onze kooiker ontvangt je daar als gast en laat je een kijkje nemen achter de schermen en vertelt over het bestaan van de kooiker. Wie een bezoek brengt aan de eendenkooi maakt op een boeiende manier kennis met een bijzonder oud ambacht. De excursie duurt 1,5 uur. Kosten 5 euro per volw, en 2,50 per kind tm 12 jr
Meld je aan bij het Buitencentrum 0561-477272 of excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl
Tip: wandelschoenen/laarzen en anti-muggenmelk

De Nacht van de Nacht bij Staatsbosbeheer

Spanning en sensatie bij Staatsbosbeheer !
Op zaterdag 28 oktober a.s. is het de Nacht van de Nacht.
Kom naar het Buitencentrum, op de Hoogeweg 27 te Ossenzijl en laat je verrassen, met een vaartocht in het donker, een spannend verhaal in het duister, een workshop nachtfotografie, een wandeling in de schoonheid van de avond, of help uitpluizen wat een uil eet. Marjan Berk vaart ook een keer mee. Dit alles is te beleven op zaterdag 28 oktober van 19.00-21.00 uur in Ossenzijl.

De nacht van de nacht is een jaarlijks evenement dat bedacht is door Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Staatsbosbeheer haakt hier op in door diverse leuke activiteiten te organiseren in het donker.

Kijk op onze website bij ‘activiteiten’ wat er allemaal te doen is. www.staatsbosbeheer.nl/weerribben
Ga je mee? Meld je aan bij Buitencentrum Weerribben: via mail excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl of tel.0561-477272

Sponsoren Kuunder Punter KU11

Beste belangstellende van “Kuunder “punter KU11,

Graag uw aandacht voor het volgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die KU11 een warm hart toedraagt mogelijk om de KU11 GRATIS te sponsoren.
Het maakt het ons mogelijk om de KU11 te restaureren en op die manier in de komende jaren in de vaart te houden.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/ (u kopieert dit blauwgedrukt website adres in uw browser)

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert KU11 een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via KU11 kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Wilt u dit ook zoveel mogelijk doorgeven aan familie, vrienden, buren etc.?

Alvast bedankt namens SKIP/KU11
Jan Mast

Leuke kinderactiviteit in Buitencentrum Weerribben

Laat je verrassen met deze activiteit : een natuurlijke boom maken. Kom naar het Buitencentrum en doe mee met deze creatieve activiteit ! Hoe zullen we deze wonderboom gaan maken ??
Lijkt dit je leuk ? Meld je dan snel aan bij Buitencentrum Weerribben.

Datum: woensdag 18 okt 2017

Start: 14.00 uur – 15.30 uur
Kosten: € 5,- per persoon
Aanmelden: Buitencentrum Weerribben 0561 477272
E-Mail: Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres: Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
Telefoon: 0561-477272