Dierensporen zoeken bij Staatsbosbeheer

Kom speuren naar sporen in de Weerribben. Tijdens deze excursie leer je de basis van het spoorzoeken. Wat neem je mee? Hoe gebruik je een sporengids? Hoe meet je een spoor op? Uiteraard hopen we  een reeks van sporen te zien; prenten, vraatsporen, uitwerpselen, wissels, woonsporen en meer. Met wat geluk zien we ook sporen van hét dier van de Weerribben: de otter! Onze gids gaat u alles vertellen over de sporen.

Ga je mee?

Datum :   zondag 9 juli

Tijden :    9.30-12.30 uur

Startpunt:  Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, Ossenzijl

Aanmelden :  email excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl  of telefoon 0561-477272

 

 

Vleermuisexcursie bij Staatsbosbeheer

Bent u nieuwsgierig naar die wonderlijke beestjes die je soms in de schemering razendsnel langs ziet fladderen? Of wilt u wel eens geluiden horen die je anders nooit hoort? Wilt u alles vragen over vleermuizen en weten waarom het zulke nuttige dieren zijn? Ga dan mee op vleermuisexcursie met Johan Prescher. Deze professionele vleermuisonderzoeker vertelt u alles over deze geheimzinnige nachtdieren en met behulp van een ‘batdetector’ laat hij je horen hoe vleermuissoorten met behulp van geluid onderscheiden kunnen worden. In de Weerribben vind je bijvoorbeeld de Meervleermuis, een bijzondere soort waar Johann u graag meer over vertelt tijdens de excursie.

Op twee zaterdagavonden in juli neemt deze gids van Staatsbosbeheer je mee in Nationaal Park de Weerribben. Omdat het midden in de zomer tot laat licht is, is het tijdstip van de excursie pas laat op de avond.

Datum:  zaterdag 8 juli 21.45- 23.45 uur

               zaterdag 22 juli 21.30- 23.30 uur

aanmeldingexcursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl of 0561-477272

adres:  Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, Ossenzijl.

Wandelexcursie in de Kloosterkooi zaterdag 1 juli

Met een kijkje achter de schermen, gaat er een wereld voor je open!

 De Eendenkooi: al eeuwen lang met geheimzinnigheid omgeven

Zaterdag 1 juli is er een wandelexcursie naar De Eendenkooi. Hij start om 13.30 uur aan het Kalenbergerpad te Kalenberg in de Weerribben.

Onze kooiker ontvangt je  daar als gast en laat je een kijkje nemen achter de schermen en vertelt over het bestaan van de kooiker. Wie een bezoek brengt aan de eendenkooi maakt op een boeiende manier kennis met een bijzonder oud ambacht. De excursie duurt 1,5 uur. Kosten 5 euro per volw, en 2,50 per kind tm 12 jr

Meld je aan bij het Buitencentrum 0561-477272 of excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Tip: wandelschoenen/laarzen en anti-muggenmelk

wandeling op de Woldberg

Op 25 juni a.s. is er een wandelexcursie op de Woldberg. Tijdens een wandeltocht laat de gids van Staatsbosbeheer je zien wat je zelf over hoofd ziet. Hij vertelt je wat de invloed van de ijstijd is geweest en welke dieren en planten er leven en geleefd hebben. Hij vertelt ook veel over de bomen en de planten. Echt de moeite waard.

De Woldberg is een mooi bosgebied op een stuwwal met veel prachtige beuken.  Ga mee met deze bijzondere wandeling.

Aanmelden kan bij Buitencentrum De Weerribben 0561-477272.  De kosten bedragen €5,- per persoon en kinderen tot 12 jaar €2.50. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en start om 13.30 uur bij Tuks Theehuis, Bergweg 71 te Tuk.

Avond- vaarexcursie met de boswachter

Wil je de rust van dit gebied ervaren als alle andere recreanten naar huis zijn? Je zal merken hoe stil het is in dit gebied.  Laat je verrassen door een onverwachte ontmoeting met de dierenwereld in dit gebied. Misschien zelfs een ijsvogel of een otter. Vaar mee in onze fluisterboot met de boswachter van Staatsbosbeheer. Een unieke beleving !

Staatsbosbeheer organiseert op  woensdag 28 juni een 2 uur durende vaarexcursie. Deze start  om 19.00 uur. Kosten: € 12,50 per persoon, kind tot 12 jaar € 7.50

Vooraf graag aanmelden via  Buitencentrum De Weerribben.

Telefoon 0561 477272 of  email excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Nu ook in Kuinre Kenteken loket.

Kuinre 20-06-2017

Per direct kunt u een Auto – Caravan – Boot – Scooter – Bromfiets etc. bij Autobedrijf Minnaard op naam zetten – overschrijven of schorsen. U kunt bij ons terecht tijdens onze openingstijden.