Wandelexcursie in de Kloosterkooi zaterdag 3 juni

Met een kijkje achter de schermen, gaat er een wereld voor je open!

De Eendenkooi: al eeuwen lang met geheimzinnigheid omgeven

Zaterdag 3 juni is er een wandelexcursie naar De Eendenkooi. Hij start om 13.30 uur aan het Kalenbergerpad te Kalenberg in de Weerribben.

Onze kooiker ontvangt je daar als gast en laat je een kijkje nemen achter de schermen en vertelt over het bestaan van de kooiker. Wie een bezoek brengt aan de eendenkooi maakt op een boeiende manier kennis met een bijzonder oud ambacht. De excursie duurt 1,5 uur. Kosten 5 euro volw, 2,50 kind t/m12jr

Meld je aan bij het Buitencentrum 0561-477272 of excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Tip: wandelschoenen/laarzen en anti-muggenmelk

wandeling op de Woldberg

Op 28 mei a.s. is er een wandelexcursie op de Woldberg. Tijdens een wandeltocht laat de gids van Staatsbosbeheer je zien wat je zelf over hoofd ziet. Hij vertelt je wat de invloed van de ijstijd is geweest en welke dieren en planten er leven en geleefd hebben. Hij vertelt ook veel over de bomen en de planten. Echt de moeite waard.

De Woldberg is een mooi bosgebied op een stuwwal met veel prachtige beuken.  Ga mee met deze bijzondere wandeling.

Aanmelden kan bij Buitencentrum De Weerribben 0561-477272.  De kosten bedragen €5,- per persoon en kinderen tot 12 jaar €2.50. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en start om 13.30 uur bij Tuks Theehuis, Bergweg 71 te Tuk.

 

Zomeravondzangdienst

Zomeravondzangdienst in de PKN- kerk op zondag 21 mei 2017 – aanvang 19.30 uur – m.m.v. De Woldklank uit Steenwijkerwold, Jubilee uit Kuinre o.l.v. H. Boeve en met organist Th. Hoen.
Gratis toegang – collecte voor de gemaakte kosten.

Buitenfestival De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert een Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Het festival gaat op tweede pinksterdag op 5 juni om 11.00 uur van start bij Buitencentrum De Weerribben te Ossenzijl met tal van leuke natuur-activiteiten en een gezellige lentefair.

Activiteiten voor het hele gezin. Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan er in en om het Buitencentrum veel leuke activiteiten op het programma. Volg een natuur-fotografie workshop, ga mee op een vaarexcursie en beleef de magie van de Weerribben en bezoek natuurlijk het Buitencentrum van binnen.

Er is een gezellige lentefair met ongeveer 20 kramen. Kaas, honing, jam, paling, diverse houten producten, decoratie,  noem maar op, er is vanalles. Je kunt een tochtje maken met paard en wagen, maar ook de brandweer met een blusdemonstratie in actie zien.

Kinderen kunnen een nestkastje timmeren, uilenballen pluizen of zich laten schminken. Ze kunnen zelfs in een geweldige Aquarol op het water lopen !

Bak een broodje boven het vuur, of zaag je eigen onderzetter !

En…er is kindertheater van Fratelli Fiasco! Vrolijk theater voor jong én oud. En voor de allerkleinsten is een springkussen aanwezig.

De toegang van het Buitenfestival is gratis. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Adres:                                                                                                                                 Hoogeweg 27 EM Ossenzijl

Telefoon: 0561-477272

Unieke Vroege Vaartocht in de Weerribben!

Vroege vogel vaartocht met de boswachter

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, is er een heel speciale vaartocht. In de ochtend om 7 uur vaart onze boswachter met een open fluisterboot de Weerribben in . Hij zal u informeren over het ontstaan van dit prachtige natuurgebied en zal u wijzen op bijzondere dieren en planten. Na de vaartocht zal er een heerlijk ontbijt voor u klaarstaan en kunt u nog napraten met elkaar en met de boswachter.

Gaat u mee? Meldt u aan bij Buitencentrum De Weerribben.

Start: 7.00 uur Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 Ossenzijl

Duur: 2 uur

Kosten: € 15,- kind tot 12 jaar € 10

Aanmelden: Buitencentrum De Weerribben telefoon:  0561-477272

Email: excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl