Volle maan wandeling in de Weerribben

Op 11 mei a.s. is er een bijzondere wandelexcursie: een volle maan wandeling. Tijdens een wandeltocht laat de gids van Staatsbosbeheer je zien wat je zelf over hoofd ziet. Hij vertelt je veel over het gebied, de dieren, de planten en de maan. Echt de moeite waard.

Aanmelden voor deze unieke excursie  kan bij Buitencentrum De Weerribben 0561-477272 of via  excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

De kosten bedragen €5,- per persoon en kinderen tot 12 jaar €2.50. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en start om 20.00 uur bij Het Buitencentrum, Hoogeweg 27, te Ossenzijl.

Wandelexcursie in de Kloosterkooi

Wilt u zelf een keer de wondere wereld van een eendenkooi beleven dan kan dat. Staatsbosbeheer geeft regelmatig rondleidingen en toont u dan alle facetten van de eendenkooi. Kom een kijkje nemen achter de schermen en zie waar de eenden ‘de pijp uit gingen’. Een unieke belevenis.

Staatsbosbeheer organiseert op 6 mei de 1,5 uur durende wandelexcursie. Bij de ingang van de Kloosterkooi in Kalenberg start de wandelexcursie om 13.30 uur. Kosten: € 5,- per persoon, kind tot 12 jaar € 2,50

Vooraf aanmelden via  Buitencentrum De Weerribben.

Telefoon 0561 477272 of  email excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Tip: wandelschoenen/laarzen en anti-muggenmelk

Wandeling op de Woldberg

Op 30 april a.s. is er een wandelexcursie op de Woldberg. Tijdens een wandeltocht laat de gids van Staatsbosbeheer je zien wat je zelf over hoofd ziet. Hij vertelt je wat de invloed van de ijstijd is geweest en welke dieren en planten er leven en geleefd hebben. Hij vertelt ook veel over de bomen en de planten. Echt de moeite waard.

De Woldberg is een mooi bosgebied op een stuwwal met veel prachtige beuken.  Ga mee met deze bijzondere wandeling.

Aanmelden kan bij Buitencentrum De Weerribben 0561-477272.  De kosten bedragen €5,- per persoon en kinderen tot 12 jaar €2.50. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en start om 13.30 uur bij Tuks Theehuis, Bergweg 71 te Tuk.

Datum: 30 april  (laatste zondag van de maand)

Aanmelden : Buitencentrum Weerribben 0561-477272 of excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Vogelhuisje maken in Buitencentrum Weerribben

De vogels gaan weer nestjes maken om een gezinnetje te stichten. Laten we de vogels gaan helpen en een vogelhuisje voor ze gaan timmeren.

Kom je helpen ? het vogelhuisje dat je gaat maken, mag je natuurlijk mee naar huis nemen ! Wie weet komen er vogels in jouw tuin om in je vogelhuisje te kijken.

Lijkt dit je leuk ? Meld je dan snel aan bij Buitencentrum Weerribben.

Datum: woensdag 26 april  2017

Start:  14.30 uur – 15.45 uur

Kosten: € 5,- per persoon

Aanmelden:  Buitencentrum  Weerribben  0561 477272

E-mail Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres:                  Buitencentrum Weerribben

Hoogeweg 27

8376 EM Ossenzijl

Telefoon:           0561-477272

Bijzondere foto-expositie van natuurfotograaf Susan Oosterlaar

Vanaf deze week is er een nieuwe foto-expositie in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Natuurfotograaf Susan Oosterlaar exposeert hier met diverse foto’s uit haar collectie.

Susan woont sinds negen jaar midden in De Weerribben, een laagveenmoeras van allure dat haar vanaf het begin overrompeld heeft door het oerkarakter van het landschap, de vele variaties daarin en de rijkdom aan levensvormen. Ze is veel te vinden met de boot tussen het eeuwig ruisende riet en de rust mobiliseert haar creativiteit weert. Die brengt haar ertoe, het landschap en alle levensvormen daarin te fotograferen. Ook de rietsnijders die het gebied met passie in stand houden, zijn haar erg dierbaar. Ze heeft een reeks openhartige portretten van hen gemaakt, waarbij zij haar ontroerden door hun liefde voor het moeras. Ook heeft ze prachtige foto’s gemaakt van alle stadia van de vuurvlinder, maar ook van de libelle.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken in ons Buitencentrum. U kunt de expositie gratis bezoeken. Wij zijn alle dagen geopend van 10.00-17.00 uur

 

Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 , Ossenzijl

Telefoon 0561 477272

Reeënzoektocht door De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes reeënexcursies door het natuurgebied “´De Weerribben”.

Bij het vallen van de avond varen in een speciaal gebouwde overdekte platbodem door de kleine en ondiepe slootjes en vaarten. Langs kaal geschoren rietvelden, op zoek naar reeën. Gewend aan het geluid en de aanwezigheid van de rietsnijders in winter laten de reeën zich nu nog zien. Een ervaren gids vertelt onderweg over het leven van deze dieren in dit moerassige natuurgebied.

Datum: 1 april t/m 13 mei op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond

Start: u krijgt de juiste vertrektijd bij aanmelding

Duur: 2 uur

Kosten: volwassen € 9,75, kinderen t/m 4 jaar €5,00

Aanmelden: Buitencentrum  Weerribben 0561-477272 / 06-53784651

Email: Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres:                    Buitencentrum Weerribben

Hoogeweg 27

8376 EM Ossenzijl