Eergiezuinig en comfortabel?

Op woensdag 8 maart 2017 is er voor woningeigenaren in Kuinre, Blankenham en omgeving een avond georganiseerd waarin het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland u informeert hoe u uw woning energiezuiniger en comfortabeler kunt maken en hoe gemeente, provincie en rijk daaraan bijdragen zodat het financieel haalbaar wordt.
U bent vanaf 19.15 uur welkom in De Botter in Kuinre. Om 21.00 uur zal de bijeenkomst worden afgesloten.

Het leven van de Rietsnijder vaartocht door de rietlanden

Vanuit het  Buitencentrum Weerribben worden speciale overdekte rondvaarten georganiseerd door de rietlanden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De schipper voert U mee door het prachtige rietlandschap waar volop wordt gewerkt door de riettelers die in deze periode aan het rietsnijden zijn. Het riet wordt nu gesneden in het veld. Als het is gesneden worden er dikke bossen van gemaakt ; de zogenaamde “veldbossen”. Deze veldbossen worden aan de waterkant neergezet voor het vervoer per boot naar de opslagplaats waar het riet later wordt doorgebonden tot handelsbosjes. In deze tijd is het prachtig om door de velden te varen vanwege de mooie vergezichten, het gele rietland en het blauwe wat mooi tegen elkaar afsteekt en een heel speciale sfeer geeft. Ook de vogels zijn teruggekeerd en laten hun zang horen en baltsvluchten zien, kortom de natuur komt in zijn volle glorie weer tot leven. Maak dit mee en geef u op voor deze bijzondere tocht op zaterdag en zondag 11/12/18/19/25/26 maart en 1 en 2 april Vertrektijd: 13.30 uur.

Opgaven Staatsbosbeheer Buitencentrum Weerribben  tel. 06 53 78 46 51

Kosten € 9,75 p.p. kind t/m 4 jaar € 5,00 p.p.

Vertrek Buitencentrum Weerribben Hoogeweg 27 te Ossenzijl.

Uitvoering Zomabe’s

Uitvoering  Zomabe’s Kuinre                                             

Op zaterdag 11 maart 2017 geeft drumband en majorettenvereniging Zomabe’s  uit Kuinre haar jaarlijkse uitvoering in MFA de Botter. Aanvang 20:00 uur.

Door de drumband, onder leiding van Richard Steur uit Zwolle,  zullen er nummers worden gespeeld zoals “Animals” van Martin Garrix en “Vienna” van Ultravox.

Ook onze majorettes, onder leiding van Geraldien Buijert-Kraak uit Oldemarkt, zijn druk aan het oefenen om u weer nieuwe verrassende shows te laten zien. Om deze shows zo boeiend mogelijk te maken zullen zij gebruik maken van verschillende attributen.

Tijdens deze uitvoering zal de slagwerkgroep van Ons Genoegen uit Amerongen haar medewerking verlenen. Deze groep staat ook onder leiding van Richard Steur.

De beide groepen zullen ook samen nummers ten gehore brengen.

Het licht en geluid wordt verzorgd door Dance Fever uit Blokzijl.

In de pauze zullen er loten worden verkocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor de vereniging. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.