Feestelijke bijeenkomst afronding nieuwbouw Kuinre

Eind 2011 is de schop de grond ingegaan voor de bouw van het MFA inclusief 6 huurappartementen. Ruim een jaar geleden is dit prachtige gebouw opgeleverd. Afgelopen voorjaar is de 2e fase gestart: de bouw van 6 huurwoningen. In een recordtijd van 3 maanden zijn de woningen gerealiseerd en inmiddels bijna allemaal bewoond. Om de afronding te vieren was er op 10 oktober een feestelijke bijeenkomst in “de Botter” met onze stadsomroeper, vertegenwoordiging van de gemeente, provincie Overijssel, Woonconcept, Plaatselijk Belang, de Kopgroep, KDG, de bewoners van de appartementen en natuurlijk de (toekomstige) bewoners van de nieuwe woningen. Namens de Kopgroep kreeg Woonconcept het Wapen van Kuinre aangeboden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

??????????????????????  OLYMPUS DIGITAL CAMERA ???????????????????????????????

Griezelen in het Kuinderbos en Griezelend eten bij de Wipkip

De KAS organiseert op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november weer de beroemde en beruchte Halloween griezeltochten in het Kuinderbos. Start bij restaurant De Wipkip, waar men voor de tocht al kan genieten en gruwelen van de gruweltisch waarbij men door griezels wordt bediend.
Opgave vanaf woensdag 8 oktober bij De Wipkip of via 0527-231480. Kaarten moeten vooraf worden opgehaald en betaald. Op is op !!!
Per groep kunnen 8 personen meelopen en deelnemers onder de 14 jaar kunnen meedoen als ze door minimaal 1 volwassene van 18 jaar of ouder worden begeleid.
Zaklantaarns zijn verboden ! De organisatie zorgt voor passende sfeerverlichting (of niet  . . . ) Griezel ze.

 

Wandel met Evert de Boer door de geschiedenis van Kuinre

Vrijdag 10 oktober organiseert de Historische Vereniging IJsselham (HVIJ) een lezing door Evert de Boer uit Luttelgeest. De titel van de lezing is: “Een wandeling door de geschiedenis van Kuinre”. Evert de Boer is een bekend amateur-archeoloog die veel onderzoek heeft gedaan naar de geschiedenis van Kuinre en ook veel vondsten heeft verzameld.
De lezing is in De Botter in Kuinre om 20.00 uur. Leden gratis entree, niet leden €3,00.

 

Kuinre verovert Oldemarkt

Op zaterdag 4 oktober 2014 kwam onze punter KU 11 met aan boord Henric de Crane en onze dorpsomroeper, aan in het Mallegat in Oldemarkt. Daar werden zij opgewacht door de Zomabe’s en vele andere belangstellenden. Nadat Henric door Jan Smit, de voorzitter van de HVIJ, werd verwelkomd, trok de stoet met Henric in een fraaie koets, in een feestelijke optocht naar het HCIJ. Daar werden ze verwelkomd door de Windjammers waarna Henric de expositie over Kuinre opende door het bord KUINRE voor de deur weg te halen. Deze uitzonderlijke expositie is deze week elke avond en tot en met het Kerstrondje in december op alle zaterdagen van 10 tot 16 uur en de maandagavonden van 19-21 uur geopend.

goedkope rijbewijskeuringen in De Burcht in Vollenhove

30  oktober voor 30 euro rijbewijskeuringen in De Burght

Verloopt uw rijbewijs binnen een half jaar en heeft u een medische keuring nodig omdat u 75 jaar of ouder bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs B/E? Maak dan nu alvast een afspraak voor de rijbewijskeuring in Vollenhove. De prijzen zijn inclusief BTW.
Locatie: Godfried van Rhenenlaan 2, Vollenhove
Tarief:   € 30,00 voor de 75+ B/E keuring,
€ 50,– voor chauffeurs jonger dan 75 met C/D/E rijbewijs
Data:    30 oktober, 28 november, 26 december en vervolgens eens  per maand
Ook houders van een taxipas kunnen hier terecht; deze keuring kost € 50,–.

Afspraak maken:
Wilt u meer informatie over deze rijbewijskeuring, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het afsprakenbureau (09.00 – 18.00 uur): 0516-514574 of 06-14716543
Online afspraak maken: http://rijbewijskeuringen.wix.com/rijbewijskeuringen