Sint is weer in Kuinre

Op zaterdag 16 november kwam de Sint met zijn Pieten direct uit Groningen naar Kuinre. Vol vertrouwen en met plezier waren ze in de Kuinderpunter KU 11 gestapt en vol gas elektrisch naar Kuinre gevaren. Daar werden ze feestelijk verwelkomd door de Zomabe’s en honderden kinderen en hun ouders die vol verwachting uitkeken naar de Sint en naar wat hij allemaal had meegebracht. Zoals altijd waren er alleen maar blije gezichten en in Kuinre nog geen protesten tegen de kleur van de Pieten. We hopen dat iedereen die niet stout is geweest, veel in de schoen krijgt. Hierbij wat plaatjes.

sint2014-1  sint2014-2 sint2014-3
De Zomabe’s                                              Sint en Piet                                Met de KU 11

Grootste rode spitskool

  • Op zaterdag 19 oktober j.l. werd de jaarlijkse tuinwedstrijd afgesloten met het wegen van de rode spitskolen. Enkele maanden eerder hadden alle volkstuinleden wat plantjes gekregen en gepoot, daarna met veel liefde verzorgd en nu was het zover: Wie had de grootste ?
    Na zorgvuldig wegen waarbij diverse mensen toezicht hielden om alles eerlijk te laten verlopen, werd de winnaar bekend gemaakt: Johannes Poepjes met een kool van maar liefst 2126 gram. Tweede werd Iggy Huitema met 1899 gram; derde Johan Pit met 1827 gram, Harrie Kooi werd vierde met 1437 gram en Herman Snelder sloot als vijfde de rij met een kooltje van 1160 gram.

tuin13-2 tuin13-3 tuin13-1
De voorzitter feliciteert de winnaar Johannes Poepjes.                               Daar moet op gedronken worden.