Feestelijke opening MFA

Op 28 augustus 2013 werd ons MFA door gedeputeerde E.Boerman en wethouder P.van der Terp feestelijk geopend door het onthullen van het kunstwerk “De Botter”. Heel Kuinre was uitgelopen om dit mee te maken. De aanwezigen konden genieten van het Kuunder lied, gezongen door het shantykoor De Windjammers, aangevuld met kinderen van de Burgemeester De Ruiterschool. Na de toespraken en de openingshandeling stonden drankjes en hapjes voor alle aanwezigen klaar. Kuinre heeft een prachtig gebouw met een supermarkt, een dorpshuis, een grote sportzaal en appartementen daarboven. Al met al een geweldige aanwinst voor de leefbaarheid van ons dorp.

mfa-2-8 mfa-2-6 mfa-2-5
Windjammers en kinderen zingen      Gedeputeerde E. Boerman              Wethouder P.van der Terp

mfa-2-9 mfa-2-4 mfa-2-1
Trotse directeur van Woonconcept    Bedankt Bercoop                            Vlaggenmast van verenigingen

mfa-2-2   mfa-2-3
Heel Kuinre liep uit                                                           Het kunstwerk

 

Toekomst school Kuinre gegarandeerd

Op zaterdag 24 augustus werden op een net geploegd stuk land aan de Bouwdijk en het weiland ernaast maar liefst 23 ooievaars geteld. Als de “oude verhalen” waar zijn dan is dat zeer veelbelovend voor het leerlingaantal van de Burgemeester De Ruiterschool in Kuinre.

ooievaars Foto Greet Snelder.

Seniorenviswedstrijd 2013

Op zaterdag 17 augustus deden maar liefst 44 senioren mee aan de jaarlijkse viswedstrijd in de vijver in Kuinre. In 1,5 uur werd in totaal 656 cm vis gevangen waarbij 11 deelnemers meer dan 1 vis vingen, 13 mensen vingen 1 vis en 20 maal werd er wel gevist maar helaas niets gevangen. De organisatie was er m.b.v. de ondernemers van Kuinre in geslaagd om alle deelnemers een prijs te kunnen geven. Derde werd Herman Snelder, tweede Willem Otten en Iggy Huitema was met 113 cm. de glorieuze winnaar.
Hieronder wat sfeerbeelden van de vissers en de vele supporters.

Senioren2013-1 Senioren2013-3
Senioren2013-2 Senioren2013-5
Senioren2013-4 Senioren2013-6

 

 

 

 

 

Kennismaking met het nieuwe MFC

Op vrijdag 16 april waren alle (oud) bestuurders van de KDG (Kuinrese Dorps Gemeenschap), de leden van Hart van Kuinre en de Kopgroep (voorbereidingsgroepen MFC) en de mensen van de gemeente Steenwijkerland die bij de ontwikkeling van het MFC betrokken waren, uitgenodigd om op een feestelijke manier kennis te maken met de nieuwe winkel, de sportzaal en het dorpshuis. Afien Timmerman, voorzitter van de KDG,  opende de avond nadat allen het nieuw gerealiseerde MFC hadden bewonderd. Jan Akkerman presenteerde het boek “Van Barak 8 G 16 tot Dorpshuis De Botter” waarin de geschiedenis van 1947 tot heden d.m.v. uittreksels uit de notulen en ander bewaard gebleven bescheiden is beschreven. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Bene en Roelie Ram, al 35 jaar de beheerders van De Botter.

Hierbij wat foto’s van deze drukbezochte avond.

MFC-KDG-1 MFC-KDG-2 MFC-KDG-4
Superrr en slagerij                              De grote sportzaal                              Roelie trots in haar keuken

MFC-KDG-3 MFC-KDG-6 MFC-KDG-5
Bene in de zaal                                 Jan Akkerman reikt het boek uit             De Botter gebakjes

Kuinre geliefd bij watersporttoeristen

Waarom ?
Natuurlijk omdat Kuinre weer een supermarkt heeft zodat de boot kan worden volgeladen voor de verdere reis.
Ook de volkstuinen staan weer vol met de mooiste groenten en dat is zoals gewoonlijk teveel voor de tuinders zodat ze weer wat kunnen missen.
De omgeving van Kuinre is natuurlijk prachtig met in de omgeving het grote Kuinderbos en de Orchideeënhoeve.
Misschien is het ook wel omdat je er gratis kunt liggen (2x 24 uur).\

Hierbij een paar sfeerbeelden.

zomerboten2013 zomerboten2013-5

zomerboten2013-2 zomerboten2013-4

zomerboten2013-3 Zonnige groeten uit Kuinre.