Eventing Flevoland (Paardensport)

Topsport en internationale deelname tijdens Eventing Flevoland

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli komen ruim 100 paardensporters uit maar liefst 11 verschillende landen naar het prachtige Kuinderbos nabij Emmeloord in de Noordoostpolder. Tijdens die dagen staat Eventing Flevoland op de agenda met twee dagen topsport in de “triatlon voor paarden”; een wedstrijd bestaande uit dressuur, springen en een cross temidden van de natuur.

Op beide dagen is tevens een gezellige fair met foodtrucks en diverse stands. De mooie locatie, gezelligheid, demonstraties en live muziek maken het een familie- evenement voor jong en oud.

Op zaterdag wordt niet alleen de spectaculaire cross gereden, ook zijn op het hoofdterrein verschillende activiteiten zoals ponyrijden, hobby horse wedstrijd en demonstraties. Grote publiekstrekker is een clinic en meet&greet met één van Nederlands populairste eventingruiters Kristy Snepvangers. Zij geeft ook het publiek de gelegenheid om vragen te stellen en natuurlijk een felbegeerde handtekening te ontvangen!

Kom op 19 en 20 juli naar Eventing Flevoland voor een leuke dag uit. Kijk voor alle informatie en het volledige programma op www.eventingflevoland.nl

Houtdag Kuinderbos

Op zaterdag 9 maart is het weer houtdag in het Kuinderbos. U kunt zich aanmelden tot en met maandag 26 februari via c.buijtendijk@staatsbosbeheer.nl  onder vermelding van de volgende gegevens:
Naam:
Plaats:
Emailadres:
Telefoonnummer: bij uitval kan er gebeld worden of iemand eerder kan
Aantal kuub*:
Voorkeurstijdstip**:

*Het maximaal aantal kuub per klant is dit jaar 1.5 kuub, dit in verband met het aantal beschikbare kuub hout en hiermee willen we graag zoveel mogelijk klanten van dienst zijn.

**Geef uw voorkeurstijdstip aan om te halen, we houden daar dan zoveel mogelijk rekening mee. Bedenk ook dat niet iedereen om 09:00 uur kan!

Wat betreft de hoeveelheid, bedenk dat 1 m3 ca 900 kilo weegt in verband met de capaciteit van de aanhanger/tandemasser.

LET OP: We hebben de capaciteit voor 115 ritten en iedereen wordt op volgorde van aanmelding ingedeeld. VOL=VOL.

Mocht u nog belangstelling hebben voor aanmaakhout,  ter plaatse zijn zakken aanmaakhout te koop á €3,50 per zak en 3 zakken voor €10,- incl. 21% BTW

Aanvullende informatie

 • Let op bij ons koopt u eik en wilg door elkaar met een diameter van 10 tot 45 cm.
 • Het bedrag wordt op de volgende manier berekent:

Lengte = max 2,5 meter X breedte en hoogte op en in uw aanhanger. Dit wordt vermenigvuldigd met 0.75 zodat de lucht tussen de stammen wordt weg berekent X € 89 incl. 9% BTW,-. Dit is het eindbedrag.

 • U kunt zowel pinnen als contant betalen.
 • Na de berekening en het betalen ontvangt elke klant een kwitantie.
 • Het hout wordt met een minikraan op uw aanhanger geladen.
 • Zelf het hout klein zagen in het bos is mogelijk als u in het bezit bent van een geldig motorzaagcertificaat. Deze kunt u of van tevoren mailen of op de dag zelf laten zien. U dient ook alle verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen tijdens te zagen.

Geef bij het opladen en afrekenen van het hout aan dat u in het bos wilt zagen en dan wordt u een locatie aangewezen. U mag het zaagsel laten liggen.

Na opgave en bevestiging dat er een plek voor u gereserveerd is ontvangt u ongeveer een week van tevoren een mail met de locatie en het afhaalschema.

Mystieke Kerst afgelast

Vanwege de vele regen is het Kuinderbos zodanig verzadigd dat b.v. de vrachtwagens met de podia het bos niet in kunnen. Daarom heeft de organisatie moeten besluiten om de Mystieke Kerst 2023 niet door te laten gaan.
We hopen met zijn allen dat dit prachtige festijn in 2024 wel georganiseerd kan worden.

Drama bij Manege Nop

En toen stond alles ineens stil……

Al 10 jaar lang draaien mijn man en ik een middel kleine manege/pension stalling, genaamd Manege NOP. Al 10 jaar lang steken mijn man en ik al onze liefde, passie, plezier, energie en tijd in onze paarden- en manegefamilie. Al 10 jaar lang mogen wij voor deze fantastische beesten zorgen. Al 10 jaar lang mogen wij met alle plezier zorgen voor alle valide en minder valide ruiters, die bij onze manegefamilie hun passie uitoefenen.

En nu door een ongelukkige snede van een Stanleymes staat alles ineens stil………

Dit is ons verhaal:

14 juli voerde mijn man in de avond onze paarden hun laatste hooi en bij het opensnijden van een van de balen, sneed hij zich per ongeluk in zijn arm met een Stanleymes. Wij hebben samen naar de wond gekeken en besloten dat het wondje wel iets dieper was, maar niet groot en niet de moeite was om naar de eerste hulp te gaan. We hebben het schoongemaakt en er een pleister opgeplakt en zijn verder gegaan met afvoeren van de paarden.
15 juli voelde mijn man toch wat krachtverlies in zijn arm en zijn wij, na telefonisch contact en op aanraden van de dokterswacht, toch even naar hun toe gegaan. Even een routine check….. De wond bleek toch wat dieper, dus er was extra controle nodig voor de pezen en spieren. We werden doorgestuurd naar een tweede ziekenhuis. Daar is de wond wat verder opengemaakt, om te kijken of er niets was geraakt en mijn man had veel mazzel zoals werd gezegd. De wond was zo’n 3 cm diep, maar hij had niets geraakt. Hij mocht met 5 hechtingen en een grote pleister huiswaarts.
16 juli 2023. De dag dat alles anders werd……….
Ikzelf stond bij de paarden en mijn man was bij onze 4 jonge kinderen. Om 10:08 (ja dat weet ik nog precies) belde hij mij op en hoorde ik aan de telefoon: ”JE MOET NU BINNEN KOMEN.” Verbaasd en geschrokken door de druk achter deze woorden liep ik direct naar binnen, om zo mijn man voor mijn ogen te zien flauwvallen. Uit reactie heb ik hem een tik gegeven en daar kwam hij van bij. (Vind het nog steeds erg, dat ik dat gedaan heb☹) We kwamen direct bij zijn arm uit, die in een hele korte tijd heel erg dik en erg rood was geworden en daarnaast drupte er vloeistof uit de hechtdraden. Mijn man kon niet stoppen met shaken. Voordat ik iemand aan de lijn had van de dokterswacht, viel hij weer flauw. Dat was het moment, dat het besluit er was om een ambulance te bellen. Echter kwam mijn man weer bij en werd er gemeld dat, zolang hij bij kennis was, wij zelf met spoed naar de dokterswacht moesten komen. (Op dat moment wist nog niemand de ernst van de situatie) De rit naar het ziekenhuis was voor mijn gevoel lang en angstig, aangezien mijn man in en uit bewustzijn bleef gaan. Vlak voordat wij er waren, verloor hij weer het bewustzijn en zodoende snelde ik alleen de dokterswacht in. Daar werd direct actie ondernomen en raakte alles in een nog snellere stroomversnelling. Zijn arm werd opnieuw opengesneden (ik zal de details besparen wat er uit kwam. Achteraf gezien is dit een van de handelingen geweest, die onder andere zijn leven heeft gered door een fantastische chirurg) en op dat moment werd er besloten om mijn man met spoed over te brengen naar het tweede ziekenhuis, waar hij ook de dag ervoor was geweest. Daar aangekomen werd mijn man met spoed geopereerd. Ook door een geweldige chirurg die, god zij dank, vlot door had wat er aan de hand was. (En ook deze handeling heeft er voor gezorgd dat mijn man het heeft overleefd)

Mijn man had een streptokokken bacterie opgelopen in zijn arm, de vleesetende variant. Na bijna 2 en een half uur opereren kwam het verlossende woord, dat mijn man buiten levensgevaar was en dat de komende 48 uur zou blijken of hij zijn arm kon behouden. (Een heel onwerkelijk boodschap)
De volgende dagen waren extreem spannend en er volgden nog meer operaties en ingrepen, maar dankzij de ontzettende kennis en kunde van de artsen en zusters, mocht mijn man zijn arm behouden. Na 6 dagen ziekenhuis mocht mijn man weer naar huis.
De revalidatie start, lichamelijk en geestelijk. De schade aan arm toch groter dan gehoopt en valt het (zware) paardenberoep qua mesten etc af. Onze wereld stond stil………….

10 Jaar lang hebben wij geknokt voor onze paarden- en manegefamilie. Door weer en wind, met alle kracht die wij hadden. Gezond zijn maar ook ziekte hebben de revue gepasseerd, goede tijden, maar ook moeilijke tijden zijn geweest, door de coronatijd heen en nu….. nu dit.

Opgeven is nooit een optie. Wij kunnen en mogen ons thuis niet opgeven, onze paardenfamilie niet opgeven, onze manegefamilie niet opgeven.
Er moeten keuzes gemaakt worden, want ik alleen op stal, alle boxen en ook veel lesgeven in combinatie met een jong gezin met 4 kleine boys zonder aanpassing, gaat niet lukken.
Meer personeel is een optie, maar dat brengt ook langdurig veel kosten met zich mee.
De andere optie is een sprong naar de nabije toekomst, nog meer gericht op dier. Al onze lieve manegepaarden en -pony’s gaan op loopstal. Zelf het besluit maken of ze binnen of buiten willen staan, even alleen of in de kudde. Op het zand, steen of stro. Zelfs onze oude Jazzy, die niet in kudde vorm wil, krijgt haar eigen uitloopje aan een aparte box.
Voordeel is dat ik machinaal kan mesten en het op deze manier lichamelijk volhoud om stal alleen te doen, naast het 6 x per dag voeren en vele lessen en uiteraard ook ons gezin. Daarnaast passen wij het terrein zo aan, dat ik alleen alle paarden en pony’s elke dag (naast hun loopstal met buiten uitloop) naar wei of paddock kan sluizen.
Ook passen wij het zo aan, dat als wij onze beginners-, licht gevorderde- en minder valide ruiters hier hebben om te verzorgen en rijden, dat alle paarden individueel even op een box kunnen, zonder dat ze vast hoeven te staan in de box. Ook daarin is het belangrijk, dat alle paarden tijdens het voeren de tijd hebben om hun eigen voer zonder tijdsdruk te nuttigen en ook daar passen wij alles op aan.
Echter komen bij dit soort verbouwingen veel kosten om de hoek kijken. Heel veel kosten. (onder andere een shovel, verandering van de stallen, waterleidingen omleggen, drainage, nieuwe hekken, uitloop aanpassingen, aanpassingen voor het sluizen en daarnaast ook aanpassingen voor het voeren en nog vele andere aanpassingen en veranderingen) Dit zijn kosten waarbij wij uw hulp vragen. Hulp vragen voor onze paarden- en manegefamilie. Hulp vragen is niet in onze aard, maar soms breekt nood alle wetten. Daarom deze crowdfunding.

https://gofund.me/fa658c72

Wij willen ook graag alle mensen die ons willen helpen, hoe groot of klein dan ook, uit de bodem van ons hart bedanken en bij deze ook uitnodigen om bij onze prachtige paarden- en manegefamilie op Manege NOP een keer een kop koffie of thee te halen van ons.

BEDANKT…..

Graag hoor ik van u.
Met vriendelijke groet,

Thalassa Bakker

Manege Noordoostpolder                KvK-nummer:  57284253

Schoterweg 5                                BTW-nummer: NL 176544513B01

8314 PX Bant                               IBAN:              NL13RABO0119118149

06-13520039

manegenop@gmail.com

Brandhout uit het Kuinderbos

Op zaterdag 21 oktober is het weer houtdag in het Kuinderbos. U kunt zich aanmelden tot en met maandag 9 oktober via c.buijtendijk@staatsbosbeheer.nl  onder vermelding van de volgende gegevens:
Naam:
Plaats:
Emailadres:
Telefoonnummer: bij uitval kan er gebeld worden of iemand eerder kan
Aantal kuub*:
Voorkeurstijdstip**:

*Het maximaal aantal kuub per klant is dit jaar 1.5 kuub, dit in verband met het aantal beschikbare kuub hout en hiermee willen we graag zoveel mogelijk klanten van dienst zijn.
**Geef uw voorkeurstijdstip aan om te halen, we houden daar dan zoveel mogelijk rekening mee. Bedenk ook dat niet iedereen om 09:00 uur kan!
Wat betreft de hoeveelheid, bedenk dat 1 m3 ca 900 kilo weegt in verband met de capaciteit van de aanhanger/tandemasser.
LET OP: We hebben de capaciteit voor 115 ritten en iedereen wordt op volgorde van aanmelding ingedeeld. VOL=VOL.
Mocht u nog belangstelling hebben voor aanmaakhout,  ter plaatse zijn zakken aanmaakhout te koop á €3,50 per zak en 3 zakken voor €10,- incl. 21% BTW

Aanvullende informatie

 • Let op bij ons koopt u berk, es, eik, els en esdoorn door elkaar met een diameter van 10 tot 45 cm.
 • Het bedrag wordt op de volgende manier berekent:
  Lengte = max 2,5 meter X breedte en hoogte op en in uw aanhanger. Dit wordt vermenigvuldigd met 0.75 zodat de lucht tussen de stammen wordt weg berekent X € 86 incl. 9% BTW,-. Dit is het eindbedrag.
  U kunt zowel pinnen als contant betalen.
  Na de berekening en het betalen ontvangt elke klant een kwitantie.
 • Het hout wordt met een minikraan op uw aanhanger geladen.
 • Zelf het hout klein zagen in het bos is mogelijk als u in het bezit bent van een geldig motorzaagcertificaat. Deze kunt u of van tevoren mailen of op de dag zelf laten zien. U dient ook alle verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen tijdens te zagen.

Geef bij het opladen en afrekenen van het hout aan dat u in het bos wilt zagen en dan wordt u een locatie aangewezen. U mag het zaagsel laten liggen.
Na opgave en bevestiging dat er een plek voor u gereserveerd is ontvangt u ongeveer een week van tevoren een mail met de locatie en het afhaalschema.

Kuunderse Quiz

Een spectaculaire quiz, groter en langduriger dan ooit

We zijn benieuwd wie hierin de hoogste ogen gooit

Je kunt tot en met 1 augustus een team insturen

Samengesteld uit familie, vrienden en/of buren

Ga samen naar de antwoorden op zoek

Van een geheime opdracht, een quizshow en ook nog een quizboek

Dit is echt één van de quizzen

Die je dit jaar niet wilt missen

Op woensdag en donderdag tijdens het Kuunders Feest

Moet je er absoluut bij zijn geweest

Wil je alles nog eens rustig nalezen

Moet je bij het Kuunders Kwartiertje of op de social media wezen

Opgeven kan op de volgende manier

Via facebook of mail of het formulier in het Kuunders Kwartier

Inleveren kan bij Arjan, maar komt u hem niet tegen
Dan kunt u het ook in de brievenbus doen van Pampus negen

Alle teams wens ik alvast vanuit hier

Heel veel succes en nog veel meer plezier

De Dorpsomroeper

werkzaamheden Kuinderpolder

Nieuwsbrief herinrichting Kuinderpolder

De werkzaamheden binnen het project ‘Buitenpolder achter Kuinre” zijn inmiddels in volle gang. In deze nieuwsbrief leest u wat er de afgelopen periode allemaal is uitgevoerd en wat er de komende periode staat te gebeuren.

Wat doen we ook alweer? We richten de polder achter Kuinre opnieuw in. Zo zijn we straks beter voorbereid tegen wateroverlast of droogte en verbeteren we de waterkwaliteit. In vorige nieuwsbrieven, inloopbijeenkomsten en bij keukentafel-gesprekken hebben wij u verteld over deze herinrichting. De exacte plannen kunt u inzien op de website www.wdodelta.nl/kuinre. De werkzaamheden in het kort: • Het vervangen van ‘te krappe’ duikers; • Automatiseren van diverse stuwen en inlaten; • Het aanleggen en verbeteren van onderhoudsroutes; • Enkele reguliere onderhoudswerkzaamheden.

Aannemer Dubbink aan het woord
“Vorig jaar november zijn we als eerste gestart met het vervangen van de oude inlaat voor de plaatselijke IJsbaan. Zo konden we, mocht het nodig zijn, voldoende water inlaten voor het naderende schaatsseizoen. Vervolgens hebben we de inlaten ter hoogte van de Havenweg, Worstdijk en Worstsloot vervangen.

Planning werkzaamheden
“Eind april (week 17) starten we met het vervangen van stuw Worstsloot om vervolgens door te gaan met: • Stuw en inlaat Kuinre Bos (ter hoogte van de Worstsloot 3) • Stuw Wagenweg (ter hoogte van de Wagenweg 13) • Stuw Havendijk (ter hoogte van de Wagenweg 2) • Stuw zijwatergang Havendijk (halverwege de Havendijk) • Stuw en Inlaat Wyberbuurseweg (ter hoogte van de Wyberbuurseweg 13) In maart is gestart met het vervangen van te krappe duikers in het gebied. Vanaf medio mei vervangen we ook de duikers in de weilanden. Zoals afgesproken nemen we minimaal een week voor de start van de werkzaamheden contact op met de landeigenaren waar de duikers aan grenzen.”

Afsluiting weg
“Voor sommige werkzaamheden moeten we tijdelijk een weg afsluiten. Zodra we weten waar en wanneer dat is informeren we de omgeving. Ook geven we eventuele omleidingen aan met bebording.”

Wanneer is het werk klaar?
Het werk aan de stuwen, inlaten en duikers is naar verwachting voor de bouwvak klaar. De afrondende werkzaamheden (plaatsen hekwerk, inzaaien van grond) zijn in het najaar van 2023 klaar.

 • Overige informatie
  Calamiteiten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven via telefoonnummer 088-233 1200. Vermeld hierbij de naam van het project.
 • Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij Nick Akse, uitvoerder van aannemersbedrijf Dubbink, via 0546 – 56 14 24 of via n.akse@dubbink.nl.

Haardhoutdag Kuinderbos

Op zaterdag 11 maart is het weer houtdag in het Kuinderbos. U kunt zich aanmelden tot en met maandag 27 februari via c.buijtendijk@staatsbosbeheer.nl  onder vermelding van de volgende gegevens:

Naam:

Plaats:

Emailadres:

Telefoonnummer: bij uitval kan er gebeld worden of iemand eerder kan

Aantal kuub*:

Voorkeurstijdstip**:

 

*Het maximaal aantal kuub per klant is dit jaar 1.5 kuub, dit in verband met het aantal beschikbare kuub hout en hiermee willen we graag zoveel mogelijk klanten van dienst zijn.

**Geef uw voorkeurstijdstip aan om te halen, we houden daar dan zoveel mogelijk rekening mee. Bedenk ook dat niet iedereen om 09:00 uur kan!

Wat betreft de hoeveelheid, bedenk dat 1 m3 ca 900 kilo weegt in verband met de capaciteit van de aanhanger/tandemasser.

LET OP: We hebben de capaciteit voor 80 ritten en iedereen wordt op volgorde van aanmelding ingedeeld. VOL=VOL.

Mocht u nog belangstelling hebben voor aanmaakhout,  ter plaatse zijn zakken aanmaakhout te koop á €3,50 per zak en 3 zakken voor €10,- incl. 21% BTW

Aanvullende informatie

 • Let op bij ons koopt u berk, es, eik, els en esdoorn door elkaar met een diameter van 10 tot 45 cm.
 • Het bedrag wordt op de volgende manier berekend:

Lengte = max 2,5 meter X breedte en hoogte op en in uw aanhanger. Dit wordt vermenigvuldigd met 0.75 zodat de lucht tussen de stammen wordt weg berekent X € 84 incl. 9% BTW,-. Dit is het eindbedrag.

 • U kunt zowel pinnen als contant betalen.
 • Na de berekening en het betalen ontvangt elke klant een kwitantie.
 • Het hout wordt met een minikraan op uw aanhanger geladen.
 • Zelf het hout klein zagen in het bos is mogelijk als u in het bezit bent van een geldig motorzaagcertificaat. Deze kunt u of van tevoren mailen of op de dag zelf laten zien. U dient ook alle verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen tijdens te zagen.

Geef bij het opladen en afrekenen van het hout aan dat u in het bos wilt zagen en dan wordt u een locatie aangewezen. U mag het zaagsel laten liggen.

Na opgave en bevestiging dat er een plek voor u gereserveerd is ontvangt u ongeveer een week van tevoren een mail met de locatie en het afhaalschema.

geweldig

Wat was het gezellig en wat hebben we op vrijdag 20 januari genoten van het heerlijke eten dat voor ons werd georganiseerd door de organisatoren van de eerste “Kuunderse Warmte in De Botter” in Kuinre en klaargemaakt door onze onvolprezen Jurgen.

We hopen op een spoedig vervolg!

Verrassende intocht van Sinterklaas en zijn Pieten

Op zaterdag 19 november 2022 kwam de Sint voor het eerst in het donker en, omdat de Kuunder punter helaas niet beschikbaar was, in een snel gecharterde, heel andere boot in Kuinre aan. Tientallen kinderen en (groot)-ouders stonden vol verwachting in het speeltuintje achter de bejaardenwoningen opgesteld en de organisatie had voor lichtstokken gezorgd waarmee de kinderen enthousiast de Sint en zijn Pieten verwelkomden.
Op de foto’s: De kinderen met de lichtstokken; de Pieten in hun bootje en de aankomst van de Sint.