Haardhoutdag Kuinderbos

Op zaterdag 11 maart is het weer houtdag in het Kuinderbos. U kunt zich aanmelden tot en met maandag 27 februari via c.buijtendijk@staatsbosbeheer.nl  onder vermelding van de volgende gegevens:

Naam:

Plaats:

Emailadres:

Telefoonnummer: bij uitval kan er gebeld worden of iemand eerder kan

Aantal kuub*:

Voorkeurstijdstip**:

 

*Het maximaal aantal kuub per klant is dit jaar 1.5 kuub, dit in verband met het aantal beschikbare kuub hout en hiermee willen we graag zoveel mogelijk klanten van dienst zijn.

**Geef uw voorkeurstijdstip aan om te halen, we houden daar dan zoveel mogelijk rekening mee. Bedenk ook dat niet iedereen om 09:00 uur kan!

Wat betreft de hoeveelheid, bedenk dat 1 m3 ca 900 kilo weegt in verband met de capaciteit van de aanhanger/tandemasser.

LET OP: We hebben de capaciteit voor 80 ritten en iedereen wordt op volgorde van aanmelding ingedeeld. VOL=VOL.

Mocht u nog belangstelling hebben voor aanmaakhout,  ter plaatse zijn zakken aanmaakhout te koop á €3,50 per zak en 3 zakken voor €10,- incl. 21% BTW

Aanvullende informatie

  • Let op bij ons koopt u berk, es, eik, els en esdoorn door elkaar met een diameter van 10 tot 45 cm.
  • Het bedrag wordt op de volgende manier berekend:

Lengte = max 2,5 meter X breedte en hoogte op en in uw aanhanger. Dit wordt vermenigvuldigd met 0.75 zodat de lucht tussen de stammen wordt weg berekent X € 84 incl. 9% BTW,-. Dit is het eindbedrag.

  • U kunt zowel pinnen als contant betalen.
  • Na de berekening en het betalen ontvangt elke klant een kwitantie.
  • Het hout wordt met een minikraan op uw aanhanger geladen.
  • Zelf het hout klein zagen in het bos is mogelijk als u in het bezit bent van een geldig motorzaagcertificaat. Deze kunt u of van tevoren mailen of op de dag zelf laten zien. U dient ook alle verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen tijdens te zagen.

Geef bij het opladen en afrekenen van het hout aan dat u in het bos wilt zagen en dan wordt u een locatie aangewezen. U mag het zaagsel laten liggen.

Na opgave en bevestiging dat er een plek voor u gereserveerd is ontvangt u ongeveer een week van tevoren een mail met de locatie en het afhaalschema.

geweldig

Wat was het gezellig en wat hebben we op vrijdag 20 januari genoten van het heerlijke eten dat voor ons werd georganiseerd door de organisatoren van de eerste “Kuunderse Warmte in De Botter” in Kuinre en klaargemaakt door onze onvolprezen Jurgen.

We hopen op een spoedig vervolg!

Verrassende intocht van Sinterklaas en zijn Pieten

Op zaterdag 19 november 2022 kwam de Sint voor het eerst in het donker en, omdat de Kuunder punter helaas niet beschikbaar was, in een snel gecharterde, heel andere boot in Kuinre aan. Tientallen kinderen en (groot)-ouders stonden vol verwachting in het speeltuintje achter de bejaardenwoningen opgesteld en de organisatie had voor lichtstokken gezorgd waarmee de kinderen enthousiast de Sint en zijn Pieten verwelkomden.
Op de foto’s: De kinderen met de lichtstokken; de Pieten in hun bootje en de aankomst van de Sint.

    

Veiligheid in Kuinre

De donkere dagen zijn weer in aantocht en de slimme criminelen willen daar graag van profiteren.

De Stichting Senioren Platform Steenwijkerland organiseert daarom een project over veiligheid in Kuinre. Hierbij zijn de politie en de brandweer aanwezig. Zij zullen voorlichting geven over hoe we veilig kunnen blijven wonen. Dit is vooral voor uzelf van belang, maar ook voor de hele buurt.

Mocht het voor u zelf te moeilijk zijn wat er moet gebeuren met het beveiligen, dan kunnen uw kinderen of mantelzorgers voor u kijken wat het beste voor uw veiligheid is. Ook zorgmedewerkers zijn natuurlijk van harte welkom, want zij komen bij diverse mensen over de vloer en een kleine controle is zo gebeurd. De brandweer en politie geven u advies wat er moet gebeuren voor uw veiligheid.

Ook de digitale veiligheid zal aan bod komen, want daar zijn nog steeds grote problemen mee wat betreft het plunderen van uw spaargelden.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Botter, Burchtstraat 3 in Kuinre op dinsdag 25 oktober.

We beginnen dan om 14.00 uur en de toegang en de koffie zijn gratis.

We hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, want de winter staat voor de deur en een inbraak is snel gepleegd als er geen deugdelijke sloten en andere voorzorg is genomen.

Uitnodiging

Informatie over uw veiligheid

Dinsdag 25 oktober om 14.00 uur in De Botter

Burchtstraat 3, Kuinre

 

Deze middag komt de politie u informeren over de veiligheid nu de donkere maanden weer in aantocht zijn. Veilig wonen  is en goed gevoel, maar daar komt meer bij kijken.

Ook zullen zij u informatie geven over het veilig bankieren en alles wat een crimineel van u wil hebben. Dit is erg belangrijk, want menig bankrekening wordt soms leeg geplunderd.

Ook de brandweer zal informatie verstrekken over hoe je brand kunt tegen gaan, vooral in de winter als alle ramen en deuren weer goed gesloten worden.

Neem gerust uw kinderen, mantelzorger of kennis mee. Iedereen is dus welkom.

De koffie staat voor u klaar en wordt u aangeboden door het Senioren Platform Steenwijkerland.

 

 

Dag van de Geschiedenis in Kuinre

De gemeente Steenwijkerland organiseert i.s.m. de HVIJ (Historische Vereniging IJsselham) dit jaar op zaterdag zaterdag 15 oktober de Dag van de Geschiedenis in Kuinre, in en rond de Hervormde Kerk.
Het thema van deze dag is “Wat een ramp”. Daarmee wordt niet bedoeld dat de organisatie of Kuinre rampen zouden zijn maar er wordt verwezen naar de geschiedkundige rampen en welke ellende het water teweeg kon brengen.

Programma:
1. Escaperoom “Beat Bommen Berend” (voor alle leeftijden) van 10.00-16.00 uur.
2. De Friese Waterlinie; lezing van Karst Berkenbosch           van 14.00-14.45 uur
3. Rondleidingen door Kuinre                                                   van 10.00-11.00 uur
en van 11.15-12.15 uur
4. Vaarsafari met de Kuunder punter                                        van 10.00-11.00 uur
en van 11.15-12.15 uur
5. Scheepsrampen van de Zuiderzee lezing Y. van Popta        van 15.00-15.45 uur
6. Eten van “Kuunderse Klonten”                                              van 13.30-14.00 uur

Wethouder Jongman zal om 13.30 uur deze dag openen.

Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de organisatie van de verschillende activiteiten.
Dat kan via www.steenwijkerland.nl/gemeentearchief onder het kopje Activiteiten.

Ongelooflijke bijbelverhalen door Willeke Brouwer uit Kuinre

De eerste Bijbel als graphic novel is een feit.

De Bijbel is een boek vol prachtige en spannende verhalen. Verhalen over dappere koningen, moeders en strijders, en hun leven vol gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen.

Sommigen zeggen dat God tot hen spreekt. Anderen beweren dat ze een engel hebben gezien. Weer anderen hebben dingen zien gebeuren die eigenlijk niet kunnen. Wat zijn dit voor verhalen? Wie is God? En wie is Jezus, over wie ze in de Oude Boeken al vertellen?

Willeke Brouwer vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de bijbel voor het eerst lezen.
Op 26 januari is het boek feestelijke gepresenteerd in de kerk van de protestantse gemeente Kuinre, in de Maand van de Bijbel, met muziek van Merijn Wouda, Marco ’t Hart en Elly Zuiderveld. Het eerste exemplaar werd aan Rikkert Zuiderveld uitgereikt.

Een tweede druk staat er al aan te komen en aan de Duitse uitgave wordt gewerkt.

Het fraaie boek van maar liefst 498 blz., uitgegeven bij Jongbloed, is te vinden onder ISBN 9789065394781 en kost € 34,99  en kan ook bij Willeke  zelf worden besteld.

 

Afscheid Zomabe’s

Wij vinden het treurig dat ons mooie dorp Kuinre nu geen muziekvereniging meer heeft. Maar het was geen haalbare kaart meer om met een paar man/vrouw de straat op te gaan.

Gelukkig hebben we nog een kist met herinneringen die bewaard blijven.

Wij willen een ieder bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan de Zomabe’s en in het in ons gestelde vertrouwen.

Bestuur en leden Drumband- en majorettenvereniging Zomabe’s

Aankomst Sint en Pieten in Kuinre

Op zaterdag 13 november 2021 kwam de Sint, zoals gewoonlijk weer met de KU11, in Kuinre aan. De punter was fraai versierd en ook reden er weer diverse Pieten op vreemde voertuigen door Kuinre. Om 14.00 uur stonden er heel veel kinderen en ouders te gasten op te wachten en te zingen en klappen dat horen en zien je verging.

Nadat de Sint uit de KU 11 was gestapt en welkom was geheten, ging de stoet naar De Botter waar de kinderen tot en met groep 4 naar de zaal mochten en waar voor de oudere kinderen een andere activiteit was georganiseerd.

                     Sinterklaas wilde al uit de boot stappen terwijl die nog niet goed vast lag.

Rabobank clubactie

Van 4 tot 24 oktober2021 konden RABObank-leden weer stemmen uitbrengen op de deelnemende verenigingen. Ook diverse Kuunderse clubs deden mee!
De KU 11 (SKIP) heeft van de Rabobank een cheque ontvangen van € 261,79 en bedankt hierbij alle leden die op haar hebben gestemd.

Kerstboom zagen

In het kader van hout en zelf zagen, op zaterdag 11 december ,organiseert Staatsbosbeheer weer “kap je eigen kerstboom in het Kuinderbos”. Tussen 9:00 en 15:00 uur kan je voor €8,- per boom een mooi exemplaar uitzoeken en zelf omzagen of uitgraven. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen is er koek en zopie aanwezig en een gezellig vuurtje met  live muziek. De locatie wordt vanaf de parkeerplaats bij de werkschuur aan de Hopweg 21 in Bant aangegeven.