Rypke in het zonnetje

Rypke Paulusma is 25 jaar lid van volleybalvereniging VCK’76. In de jaarvergadering heeft hij hiervoor een mooi vleespakket ontvangen.

Kachelhoutdag Kuinderbos

Op 15 februari is het weer houtdag in het Kuinderbos. U kunt zich aanmelden tot en met 3 februari via c.buijtendijk@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van de volgende gegevens:
Naam:
Plaats:
Emailadres:
Telefoonnummer: bij uitval kan er gebeld worden of iemand eerder kan
Aantal kuub*:
Voorkeurstijdstip**:
Vervolgrit***:

*Het maximaal aantal kuub per klant is dit jaar 3 kuub, dit in verband met het aantal beschikbare kuub hout en hiermee willen we graag zoveel mogelijk klanten van dienst zijn.

**Geef uw voorkeurstijdstip aan om te halen, we houden daar dan zoveel mogelijk rekening mee. Bedenk ook dat niet iedereen om 09:00 uur kan!

Er kunnen 80 ritten worden gepland (1e ritten) en iedereen wordt op volgorde van aanmelding ingedeeld. De aanmeldingen van afgelopen oktober waar we niet aan hebben kunnen voldoen zijn doorgeschoven naar februari. De 80 te vergeven plekken zijn daardoor voor een stuk al ingevuld dus wees er snel bij VOL=VOL.

Gratis warmtescan!

Wilt u weten hoe energiezuinig uw woning is of hoeveel warmte uw woning verliest? Met een warmtecamera kunt u in één oogopslag zien waar de warmte weglekt uit uw huis.
Op woensdag 22 januari van 19.00 tot 21.00 uur gaat Plaatselijk Belang Kuinre in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland het dorp in met een warmtecamera en bieden we woningeigenaren gratis een warmtescan aan. Iets voor u?
U kunt zich aanmelden via haaije.koenders@steenwijkerland.nl
Bij veel belangstelling organiseren we nog een avond op dinsdag 28 januari. Er is ruimte voor 7 scans per avond, dus wees er snel bij!

PB- Kuinre

Nieuw in Kuinre

NIEUW IN KUINRE – kom eens kijken!!!

 

PROEME HAL

KRINGLOOP EN NIEUW

DE WERF 2A
8374 KZ KUINRE
06 513 46 652

OPENINGSTIJDEN:
WOENSDAG T/M ZATERDAG
10:00-12:00U & 13:00-18:00U

VINTAGE LAMPEN BOEKEN KOFFIE
BABY DECORATIE SERVIES GLAZEN
NEW PARFUM GEREEDSCHAP OLIE
SIERADEN KERST MEUBELS TASSEN

Overleg N351

Op 17 december is een grote opkomst van bewoners op het gemeentehuis ivm de N351 NIET nodig. De wethouder heeft aangegeven dat de 50 kilometer weg er gaat komen. Er ligt een rapport met meerdere opties en kosten hiervan. Dit moet nader besproken worden binnen de raad en met de provincie voordat er meer duidelijkheid is. Wordt vervolgd in 2020.

Open Dag AZC Luttelgeest

Van 13.00 – 16.00 uur zijn er op zaterdag 28 september 2019 rondleidingen, workshops, lekkere hapjes uit de landen waar de vluchtelingen vandaan komen, muziek en speciale activiteiten voor kinderen. Ook wordt uitleg gegeven over de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden op een AZC. (Zie ook de agenda)

U bent van harte welkom.

Lustrum Stichting De Mooiste Routes

Vijf jaar Stichting De Mooiste Routes
Wandel en fiets met ons mee door heel Nederland

mooisteroutes.nl is een club met zo’n 150 enthousiaste routemakers en controleurs, die met veel passie en plezier wandel-, fiets- en kanoroutes maken en onderhouden in Nederland. Vijf jaar geleden werd de nieuwe website opgezet. Deze zomer organiseren de routemakers en controleurs van De Mooiste Routes diverse lustrumwandelingen, verspreid over het hele land en voor iedereen die wil meedoen. En er is ook een fietspool bij!

Ga gezellig mee! Voor de lustrumwandelingen kun je je ook inschrijven als je geen abonnee bent. Vanaf 26 juni kun je meewandelen op routes als Helvoirtse Heide en Drunense Duinen, Zesheuvelen bij Beek-Ubbergen, Beautiful Bergen of Vroolijke Frans bij Brummen. Fietsers doen een rondje bij Abcoude, De Waterslinger. Beleef de natuur in volle glorie en maak kennis met De Mooiste Routes. Je bent van harte welkom!

Over De Mooiste Routes
Via de website mooisteroutes.nl heb je toegang tot 1.250 routes en er komen steeds nieuwe bij. De Mooiste Routes zijn landschappelijk gevarieerd en worden zorgvuldig beschreven. Vrijwilligers controleren de routes regelmatig, zodat de beschrijvingen altijd up-to-date zijn. Je kunt kiezen uit allerlei afstanden. In de routebeschrijving zijn leuke weetjes en horeca opgenomen. Elke route is voorzien van een topografische kaart en van vrijwel alle routes is een gps-versie beschikbaar, ook voor smartphones. Geen zin om alleen te wandelen? Medewerkers en abonnees van mooisteroutes.nl organiseren regelmatig kleinschalige wandelpools in heel Nederland.

De vrijwilligers van De Mooiste Routes kennen de regio. Het zijn zelf enthousiaste wandelaars, fietsers of kanoërs. De website heeft een sterke zoekfunctie om een route van je gading te vinden. Om de keuze te vergemakkelijken geeft de site ook tips voor bijvoorbeeld de mooiste lentewandelingen of themaroutes en routes per provincie. Als abonnee heb je voor slechts € 13,50 een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes van Nederland (€ 24,50 voor een tweejarig abonnement). Draag je De Mooiste Routes een warm hart toe, dan kun je ook Vriend worden of donateur.

Ga naar https://www.mooisteroutes.nl/lustrumwandelingen voor meer informatie of om je gratis in te schrijven voor een van de lustrumwandelingen.

n.b. 17 juli wandeling Kuinderbos!