Uitnodiging voor de opening van de expositie van Kuinre op 4 oktober

Dames en Heren,

Hierbij willen we u uitnodigen voor de opening van de tentoonstelling over de geschiedenis van Kuinre in het HCIJ, Hoofdstraat 23a, Oldemarkt op zaterdag 4 oktober 2014. We willen u graag welkom heten tussen 10.30 en 11.00  uur bij het HCIJ. U mag echter ook een kijkje nemen bij de aankomst van de delegatie uit Kuinre om 10.30 uur bij het Mallegat (Oldemarkt) waar de KU 11 aanmeert met Henric de Crane, Heer van Kuinre. Hij zal in optocht met paard en koets, voorafgegaan door de dorpsomroeper van Kuinre en de Zomabe’s, optrekken naar het HCIJ, waar hij om 11.30 de tentoonstelling over Kuinre zal openen.

We hopen dat u in de gelegenheid bent de opening bij te wonen,
Is dat niet het geval, dan bent u de eerste week elke avond welkom tussen 19.00 en 21.00 uur en verder alle zaterdagen tot en met 13 december tussen 10.00 en 16.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de HVIJ: Jan Bakker, secretaris

Wilt u een foto in groot formaat ?

De 60 geplaatste foto’s zijn verkleind. Als u een originele foto wilt, stuur dan een mail met daarin welk nummer (bovenaan links beginnen te tellen – naar rechts en dan de rij eronder enz.) naar hsnelder@home.nl.

p.s. De foto’s zijn gemaakt door Greet Snelder.

Optocht gefilmd !

Op zondag 28-09 zal de door Jan Menger gemaakte film over de optocht in Kuinre te zien zijn op RTV SLOS (kanaal 42) en PC Service TV Live – om 20.00 uur en 22.00 uur.
Een prachtige kans om nogmaals te genieten van ons geweldige dorpsfeest !

 

Kuundersfeest

Van dinsdag 2 t/m zondag 7 september 2014 wordt het befaamde driejaarlijkse Kuinderfeest gehouden. Het hele dorp is versierd. Alle buurten hebben een thema gekozen en uitgewerkt. Op vrijdag 5 september kunt u ‘s morgens vanaf 10.00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur genieten van de optocht.
Het programma van deze feestweek kunt u vinden op de kalender.

Schoolkamp 2014 weer voorbij

Op maandag 23 juni vertrokken 4 boten vol kinderen van groep 8 voor een ontdekkings- en beleefreis richting Friesland. Na even zwemmen bij het strandje, ging men naar Joure waar de Douwe Egbertsfabriek werd bezichtigd. De volgende dag voer men naar Sneek om, na het winkelen, nog dieper liggend naar het Konijneneiland te varen. Donderdag stond Balk op het programma en vrijdag voer men weer naar Kuinre. Allerlei leuke activiteiten werden ondernomen zoals een wedstrijd patat eten, een duathlon en een kampvuuravond. Ook het weer zat mee want, ondanks de mindere voorspellingen, viel er maar 1 bui.

schoolries2014-4  schoolreis2014-3 schoolreis2014-2  schoolreis2014-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hard aan het werk

Voortvarend wordt er gebouwd aan de nieuwe huizen op het oude Botter- terrein.bouw1