Puur aan de Linde – uitnodiging

De mooie maand maart is begonnen, de maand wanneer het lente wordt, het zonnetje schijnt nu heerlijk door mijn raam naar binnen. Een mooi moment om dromen en ambities te laten ontkiemen.

Graag wil ik Puur aan de Linde bij u introduceren. Puur aan de Linde bestaat uit twee initiatieven. We bieden werkplekken aan in een motiverende en inspirerende werkomgeving. In een mooie plek die uitzicht en inzicht biedt, waar je samen met andere professionals en ondernemers kunt werken.

Daarnaast organiseren we seizoen bijeenkomsten voor ondernemers en professionals uit de regio, om elkaar te ontmoeten en prikkelen in hun ondernemerschap. Om elkaar te inspireren, motiveren en met elkaar te delen. Dit initiatief maakt deel uit van mijn droom en deze wil ik graag met u delen. Op 23 maart organiseren wij onze eerste seizoen-bijeenkomst de lente-ochtend en ik nodig u van harte uit, om ook uw droom en ambitie te vertellen!

Laat u motiveren in uw ondernemerschap. We hebben twee inspirerende sprekers uitgenodigd. Gastspreker Wim Brus, wethouder Steenwijkerland en ondernemer en gastspreker Harco Bergman, een ondernemende boswachter.

Kom op 23 maart van 9.00-11.30 uur en proef de sfeer. Nog nieuwsgieriger geworden en smaakt het naar meer? Kijk dan even op de website: http://puuraandelinde.jouwweb.nl/seizoen-bijeenkomsten. Binnenkort kunt u daar meer informatie over deze bijeenkomst lezen.

Aanmelden kan via michelle@puurop183.nl

Kent u een andere ondernemer of professional die geïnteresseerd is, laat het even weten.

Ik hoop u op 23 maart te ontmoeten!

Met vriendelijke groet, Michelle Nijenhuis-Suurmeijer

 

Overleg PB Kuinre over uitbreiding AZC Luttelgeest

Voorgenomen uitbreiding AZC

Via de media heeft Plaatselijk Belang Kuinre gehoord over de voorgenomen uitbreiding van het AZC in Luttelgeest met 400 extra asielzoekers gedurende de komende vijf jaar. Dit onderwerp stond maandag 1 december 2014 op de agenda van de raadsvergadering van de gemeente Emmeloord. Een delegatie van Plaatselijk Belang Kuinre heeft de behandeling van dit onderwerp tijdens deze vergadering bijgewoond. Voorafgaand aan de behandeling van dit onderwerp tijdens de vergadering is er een kort overleg geweest met de burgemeester van de gemeente Noordoostpolder, de heer Aucke van der Werff en een delegatie van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Afgesproken is, dat de gemeente Noordoostpolder voortaan – niet alleen de besturen van Plaatselijk Belang Luttelgeest en Bant, maar ook het bestuur van Plaatselijk Belang Kuinre zal uitnodigen voor overleg indien uitbreiding van het AZC wederom aan de orde komt. Tevens is met het de heer Regelink, locatiemanager in Luttelgeest, afgesproken dat een vertegenwoordiging van Plaatselijk Belang Kuinre ook kan aanschuiven bij het maandelijks overleg op het AZC met Plaatselijk Belang Luttelgeest.

Overlast schoolgaande jeugd

In het overleg met de burgermeester van de gemeente Noordoostpolder en een delegatie van het COA is gemeld dat er de afgelopen tijd toch enige overlast is ontstaan door de toename van het aantal asielzoekers in Luttelgeest, met name ten aanzien van de schoolgaande jeugd naar Emmeloord. Gevraagd wordt – mochten er zich in de toekomst eventuele incidenten voordoen – deze te melden:

  • Bij de wijkagent van Luttelgeest, de heer Jan van Benthem, via tel.nr. politie 0900-8844.
  • Ook wordt gevraagd melding van eventuele incidenten te maken bij de receptie van het AZC en hier dan een terugbelverzoek achter te laten.
  • Tenslotte wil ook Plaatselijk Belang Kuinre graag op de hoogte worden gehouden van eventuele incidenten via plaatselijkbelang@kuinre.nl.

Omdat het beter is om overlast en incidenten te voorkomen, legt het Plaatselijk Belang nauwere contacten met het AZC. Aan alle direct betrokken –vooral de schoolgaande jeugd- wordt gevraagd om als een goed gastheer op te treden en het juiste voorbeeld te geven indien die situaties zich voordoen.

Akkoord gemeenteraad

De gemeenteraad van de Noordoostpolder is later op de avond akkoord gegaan met de uitbreiding van het AZC. De burgemeester wil de komende vijf jaar in elk geval niet meer dan 1400 vluchtelingen toestaan.

 

2015 ingeluid met spetterend vuurwerk

vuurwerk15-1Op 1 januari om 00.30 uur stonden honderden belangstellenden rond de vijver waar een werkelijk prachtige, professionele en langdurige vuurwerkshow de aanwezigen met bewondering en verwondering vervulde.
Hulde aan de organisatoren en de mensen die met gulle hand hadden gegeven om dit mogelijk te maken.
Is het een idee om dit vaker dan 1x per 5 jaar zo te organiseren ?

Hierbij wens ik alle bezoekers van deze site een gezond en gezegend 2015 toe.
Herman Snelder.

vuurwerk15-2vuurwerk15-3

Kerstwandeling – Lichtjestocht

Op 24 december a.s. om 19.30 uur wordt er aan de P. Stuyvesantweg 179 een Kerstwandeling, Lichtjestocht, georganiseerd waarin het verhaal van kerst wordt uitgebeeld in telkens korte scènes. Het kerstverhaal speelt zich af rond het gebouw De Pampel. De route voert over verharde wegen en is voor oud en jong goed te doen. Aan het einde van de wandeling volgt een verrassend einde en wacht lekkere warme chocolademelk en glühwein met wat lekkers erbij. Totaal zal het maximaal zo’n anderhalf uur duren. Kom allemaal en nodig gasten gezellig mee uit! En als de kinderen een lampion hebben, neem deze mee naar de Lichtjestocht…

Met vriendelijke groet,  Lammy Jonkers

 

Website bijgewerkt

Geachte inwoners van Kuinre,
op 5 december zijn de volgende zaken op de website aangepast en toegevoegd:
-De samenstelling van PB-Kuinre
-Het verslag van de najaarsvergadering van PB-Kuinre
-De kalender.

OPROEP aan alle verenigingen; zowel welzijn als sport:
Het is voor mensen die nieuw zijn in Kuinre of informatie over Kuinre zoeken, wel handig als ook op het gebied van sport en welzijn op de website van Kuinre wat te vinden is.
Daarom de vraag: Wilt u een kort (wervend) tekstje schrijven over uw vereniging (of ervoor zorgen dat iemand dat doet) en dat opsturen naar hsnelder@home.nl ?
U kunt uw eigen website erbij vermelden, dan kunnen wij zorgen voor een directe link.

Bij voorbaat dank, namens de websitegroep, Herman Snelder.

Decemberactie winkeliers Kuinre

Vanaf 17 november kunt u meedoen aan de decemberactie van onze winkeliers Brouwer, Rosa, Mulder, Superrr, Cindy, ‘t Plein, ‘t Kniphuus, Warenhuis Kuinre en Jonkers. € 25,– aan (verzamelde) kassabonnen kunt u in een envelop v.v. naam, adres, postcode en woonplaats in een actiebus inleveren. Dus, geen stempelkaart meer. Trekking op 6 december en 3 januari. De prijzen worden uitgereikt als waardebon.

Sinterklaas feestelijk ingehaald en opening Cindy’s bloemenzaak

Op zaterdag 15 november werd Sinterklaas door honderden mensen feestelijk ingehaald in Kuinre. Met de KU 11 werden de Sint en zijn Pieten naar de aanlegplaats gevaren en, na een hartelijk welkom, ging de Sint, begeleid door de Zomabe’s en de majorettes naar de nieuwe bloemenzaak van Cindy. Na veel klimwerk kregen de Pieten het voor elkaar de naam te onthullen en verklaarde de Sint de bloemenzaak voor geopend. Hierbij de foto’s, gemaakt door Greet Snelder.

Feestelijke bijeenkomst afronding nieuwbouw Kuinre

Eind 2011 is de schop de grond ingegaan voor de bouw van het MFA inclusief 6 huurappartementen. Ruim een jaar geleden is dit prachtige gebouw opgeleverd. Afgelopen voorjaar is de 2e fase gestart: de bouw van 6 huurwoningen. In een recordtijd van 3 maanden zijn de woningen gerealiseerd en inmiddels bijna allemaal bewoond. Om de afronding te vieren was er op 10 oktober een feestelijke bijeenkomst in “de Botter” met onze stadsomroeper, vertegenwoordiging van de gemeente, provincie Overijssel, Woonconcept, Plaatselijk Belang, de Kopgroep, KDG, de bewoners van de appartementen en natuurlijk de (toekomstige) bewoners van de nieuwe woningen. Namens de Kopgroep kreeg Woonconcept het Wapen van Kuinre aangeboden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

??????????????????????  OLYMPUS DIGITAL CAMERA ???????????????????????????????

Griezelen in het Kuinderbos en Griezelend eten bij de Wipkip

De KAS organiseert op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november weer de beroemde en beruchte Halloween griezeltochten in het Kuinderbos. Start bij restaurant De Wipkip, waar men voor de tocht al kan genieten en gruwelen van de gruweltisch waarbij men door griezels wordt bediend.
Opgave vanaf woensdag 8 oktober bij De Wipkip of via 0527-231480. Kaarten moeten vooraf worden opgehaald en betaald. Op is op !!!
Per groep kunnen 8 personen meelopen en deelnemers onder de 14 jaar kunnen meedoen als ze door minimaal 1 volwassene van 18 jaar of ouder worden begeleid.
Zaklantaarns zijn verboden ! De organisatie zorgt voor passende sfeerverlichting (of niet  . . . ) Griezel ze.

 

Wandel met Evert de Boer door de geschiedenis van Kuinre

Vrijdag 10 oktober organiseert de Historische Vereniging IJsselham (HVIJ) een lezing door Evert de Boer uit Luttelgeest. De titel van de lezing is: “Een wandeling door de geschiedenis van Kuinre”. Evert de Boer is een bekend amateur-archeoloog die veel onderzoek heeft gedaan naar de geschiedenis van Kuinre en ook veel vondsten heeft verzameld.
De lezing is in De Botter in Kuinre om 20.00 uur. Leden gratis entree, niet leden €3,00.