Buitenfestival De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert voor de vijfde keer het Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Het festival gaat op 16 mei (2e Pinksterdag) om 11.00 uur van start bij Buitencentrum Weerribben te Ossenzijl met tal van leuke en leerzame activiteiten en een gezellige en informatieve fair.

Activiteiten voor het hele gezin rondom het Buitencentrum Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan er in en om Buitencentrum veel leuke activiteiten op het programma. Er is een gezellige  informatieve fair met ongeveer 20 kramen. Van eigen makelij  tot gerookte paling, er is voor ieders wat wils. Rondom de centrale tent zijn er verschillende doe- en ontdekpleinen. Kinderen kunnen op het knutselplein nestkastjes timmeren of een uilenbal uitpluizen. Ook kunnen ze op waterdiertjessafari met het IVN, of de workshop natuurfotografie volgen. Rond het Buitencentrum zijn nog een aantal leuke activiteiten. Er zijn diverse verschillende soorten vaarexcursies. Kinderen kunnen een ritje maken met paard en wagen of een eigen onderzetter zagen! In de tent naast het Buitencentrum kunnen volwassenen heerlijk ontspannen en genieten van heerlijke drankjes, maar ook informatie opdoen, bijvoorbeeld bij een klassieke homeopaat of bij de stand van de Groene Wens Boot en S.G.K.. Voor de waaghalzen liggen er waterloopballen klaar om het water van de Weerribben onveilig te maken en voor de allerkleinste is er een springkussen aanwezig en enkele dieren om te aaien. De brandweer laat zien hoe er met de blusboot gewerkt wordt én er is een kindertheater.

De toegang van het Buitenfestival is gratis. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

 

Adres:                    Buitencentrum De Weerribben

Hoogeweg 27

8376 EM Ossenzijl

Telefoon:              0561-477272

Kampioen uit Kuinre

Deze week werden we verrast door het heuglijke bericht dat Kuinre weer een kampioen kon verwelkomen. In Steenwijk won Marissa Pit de derde ronde van het voorleeskampioenschap van Steenwijkerland. Marissa, van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst bij de provinciale voorleeswedstrijd.

Marissa16-1

Beste tuinman van Kuinre

Op dinsdag 23 februari kwamen de leden van de volkstuinvereniging in De Botter bij elkaar om het afgelopen tuinjaar en de plannen voor 2016 te bespreken. Voorzitter Dhr. I.Huitema opende de vergadering om 20.00 uur waarna de secretaris Dhr. J.Otten het jaarverslag voordroeg. Dhr. J.Pit besprak de financiën waarna de mogelijkheden om een glazen kas te plaatsen i.p.v. de huidige die van plastic is werden afgewogen. Tevens werd Dhr. Pit gehuldigd met zijn 40-jarig tuinjubileum en kreeg Dhr. Otten een passend cadeau omdat het hem gelukt was om de hoogste zonnebloem te kweken.

tuin16-1

Verslag najaarsvergadering PB Kuinre

Geachte lezers, het verslag van de najaarsvergadering van Plaatselijk Belang Kuinre is geplaatst onder de knop “Kuinre” – “Plaatselijk Belang” – onder aan de bladzijde.

Veel leesplezier gewenst.

Sinterklaas weer in Kuinre

Op zaterdag 14 november voer de Sint, na de intocht in Meppel, onmiddellijk door naar Kuinre. Na te zijn overgestapt in de Kuunder Punter, kwam hij, met zijn Zwarte Pieten, precies om 14.00 uur aan in Kuinre. Hij werd door heel veel kinderen, ouders en opa’s en oma’s feestelijk ontvangen. Nu maar hopen dat de cadeautjes ook aankomen!

sint-15-04 sint-15-02

sint-15-06sint-15-07

sint-15-08

Kuinderpunter te koop!!!

Kuinderse Punter “Iris” wordt door de eigenaar Dhr. A.Reuver te koop aangeboden.
Het betreft een in 1985 bij Wildeboer in Giethoorn gebouwde zeepunter.

kp-1

Beschrijving:
Deze goed onderhouden en authentiek uitgevoerde Kuinrese zeepunter met kajuit is uitermate geschikt voor fijne tochtjes en vakanties. Beslaapbaar voor twee volwassenen en in het vooronder twee avontuurlijke kinderen.
D
roogvallen op het wad, zeilen op de meren of trekken door de vaarten, met ’s avonds genieten in de achterkuip of op het voordek.

 De Iris krijgt altijd veel bewondering en opmerkingen om zijn fraaie (zeeg)lijn en uitstraling. Goed alleen bezeilbaar, maar ideaal met zijn tweeën.
Katoenen zeilen en nieuwe lijnen. Mast simpel en snel alleen te strijken en te hijsen. Motor, in bun, op benzine, 9.9pk, Honda. Onderschip polyester coating, de eerste 10-15 jaar geen onderhoud. Te bezichtigen bij de bouwer De werf Wildeboer in Giethoorn.

info 06-22242421

kp-2kp-3

KU 11 – vaartochten 2015

Het nieuwe vaarschema van de KU 11 kunt u vinden op www.kuinre .nl bij “recreatie”- “zeilsafari”. Probeer het eens!

Puur aan de Linde – uitnodiging

De mooie maand maart is begonnen, de maand wanneer het lente wordt, het zonnetje schijnt nu heerlijk door mijn raam naar binnen. Een mooi moment om dromen en ambities te laten ontkiemen.

Graag wil ik Puur aan de Linde bij u introduceren. Puur aan de Linde bestaat uit twee initiatieven. We bieden werkplekken aan in een motiverende en inspirerende werkomgeving. In een mooie plek die uitzicht en inzicht biedt, waar je samen met andere professionals en ondernemers kunt werken.

Daarnaast organiseren we seizoen bijeenkomsten voor ondernemers en professionals uit de regio, om elkaar te ontmoeten en prikkelen in hun ondernemerschap. Om elkaar te inspireren, motiveren en met elkaar te delen. Dit initiatief maakt deel uit van mijn droom en deze wil ik graag met u delen. Op 23 maart organiseren wij onze eerste seizoen-bijeenkomst de lente-ochtend en ik nodig u van harte uit, om ook uw droom en ambitie te vertellen!

Laat u motiveren in uw ondernemerschap. We hebben twee inspirerende sprekers uitgenodigd. Gastspreker Wim Brus, wethouder Steenwijkerland en ondernemer en gastspreker Harco Bergman, een ondernemende boswachter.

Kom op 23 maart van 9.00-11.30 uur en proef de sfeer. Nog nieuwsgieriger geworden en smaakt het naar meer? Kijk dan even op de website: http://puuraandelinde.jouwweb.nl/seizoen-bijeenkomsten. Binnenkort kunt u daar meer informatie over deze bijeenkomst lezen.

Aanmelden kan via michelle@puurop183.nl

Kent u een andere ondernemer of professional die geïnteresseerd is, laat het even weten.

Ik hoop u op 23 maart te ontmoeten!

Met vriendelijke groet, Michelle Nijenhuis-Suurmeijer

 

Overleg PB Kuinre over uitbreiding AZC Luttelgeest

Voorgenomen uitbreiding AZC

Via de media heeft Plaatselijk Belang Kuinre gehoord over de voorgenomen uitbreiding van het AZC in Luttelgeest met 400 extra asielzoekers gedurende de komende vijf jaar. Dit onderwerp stond maandag 1 december 2014 op de agenda van de raadsvergadering van de gemeente Emmeloord. Een delegatie van Plaatselijk Belang Kuinre heeft de behandeling van dit onderwerp tijdens deze vergadering bijgewoond. Voorafgaand aan de behandeling van dit onderwerp tijdens de vergadering is er een kort overleg geweest met de burgemeester van de gemeente Noordoostpolder, de heer Aucke van der Werff en een delegatie van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Afgesproken is, dat de gemeente Noordoostpolder voortaan – niet alleen de besturen van Plaatselijk Belang Luttelgeest en Bant, maar ook het bestuur van Plaatselijk Belang Kuinre zal uitnodigen voor overleg indien uitbreiding van het AZC wederom aan de orde komt. Tevens is met het de heer Regelink, locatiemanager in Luttelgeest, afgesproken dat een vertegenwoordiging van Plaatselijk Belang Kuinre ook kan aanschuiven bij het maandelijks overleg op het AZC met Plaatselijk Belang Luttelgeest.

Overlast schoolgaande jeugd

In het overleg met de burgermeester van de gemeente Noordoostpolder en een delegatie van het COA is gemeld dat er de afgelopen tijd toch enige overlast is ontstaan door de toename van het aantal asielzoekers in Luttelgeest, met name ten aanzien van de schoolgaande jeugd naar Emmeloord. Gevraagd wordt – mochten er zich in de toekomst eventuele incidenten voordoen – deze te melden:

  • Bij de wijkagent van Luttelgeest, de heer Jan van Benthem, via tel.nr. politie 0900-8844.
  • Ook wordt gevraagd melding van eventuele incidenten te maken bij de receptie van het AZC en hier dan een terugbelverzoek achter te laten.
  • Tenslotte wil ook Plaatselijk Belang Kuinre graag op de hoogte worden gehouden van eventuele incidenten via plaatselijkbelang@kuinre.nl.

Omdat het beter is om overlast en incidenten te voorkomen, legt het Plaatselijk Belang nauwere contacten met het AZC. Aan alle direct betrokken –vooral de schoolgaande jeugd- wordt gevraagd om als een goed gastheer op te treden en het juiste voorbeeld te geven indien die situaties zich voordoen.

Akkoord gemeenteraad

De gemeenteraad van de Noordoostpolder is later op de avond akkoord gegaan met de uitbreiding van het AZC. De burgemeester wil de komende vijf jaar in elk geval niet meer dan 1400 vluchtelingen toestaan.

 

2015 ingeluid met spetterend vuurwerk

vuurwerk15-1Op 1 januari om 00.30 uur stonden honderden belangstellenden rond de vijver waar een werkelijk prachtige, professionele en langdurige vuurwerkshow de aanwezigen met bewondering en verwondering vervulde.
Hulde aan de organisatoren en de mensen die met gulle hand hadden gegeven om dit mogelijk te maken.
Is het een idee om dit vaker dan 1x per 5 jaar zo te organiseren ?

Hierbij wens ik alle bezoekers van deze site een gezond en gezegend 2015 toe.
Herman Snelder.

vuurwerk15-2vuurwerk15-3