Vaartochten door de Weerribben in september

Vanuit Buitencentrum Weerribben worden speciale rondvaarten georganiseerd dwars door moerasbossen, rietvelden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De schipper voert u mee door dit unieke natuurgebied De Weerribben.Onderweg krijgt u naast de cultuurgeschiedenis ook leuke anekdotes over de lokale bevolking te horen.

De smaak te pakken en wilt u meer weten?

Informeer dan bij Buitencentrum De Weerribben of “like” ons op facebook (Staatsbosbeheer Weerribben), u wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van de activiteiten en laatste nieuwtjes over de Weerribben. 

Datum: iedere zondag in september

Start:                                                               13.30 uur

Duur: 5 kwartier

Kosten: volwassen € 6,95, kinderen t/m 4 jaar €5

Aanmelden:  Buitencentrum  Weerribben  0561 477272 of 06 – 53 78 46 51

Email: Excursies-Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Adres: Buitencentrum De Weerribben – Hoogeweg 27 – 8376 EM Ossenzijl

Activiteiten Weerribben

De activiteiten die in het Buitencentrum van De Weerribben worden georganiseerd worden sinds kort ook vermeld op de activiteitenkalender van www.kuinre.nl. Als u dus eens een leuk uitje voor u of de kinderen wilt bezoeken, kunt u de mogelijkheden op de website van Kuinre vinden.
m.vr.gr. Herman Snelder.

Buitenfestival De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert voor de vijfde keer het Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Het festival gaat op 16 mei (2e Pinksterdag) om 11.00 uur van start bij Buitencentrum Weerribben te Ossenzijl met tal van leuke en leerzame activiteiten en een gezellige en informatieve fair.

Activiteiten voor het hele gezin rondom het Buitencentrum Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan er in en om Buitencentrum veel leuke activiteiten op het programma. Er is een gezellige  informatieve fair met ongeveer 20 kramen. Van eigen makelij  tot gerookte paling, er is voor ieders wat wils. Rondom de centrale tent zijn er verschillende doe- en ontdekpleinen. Kinderen kunnen op het knutselplein nestkastjes timmeren of een uilenbal uitpluizen. Ook kunnen ze op waterdiertjessafari met het IVN, of de workshop natuurfotografie volgen. Rond het Buitencentrum zijn nog een aantal leuke activiteiten. Er zijn diverse verschillende soorten vaarexcursies. Kinderen kunnen een ritje maken met paard en wagen of een eigen onderzetter zagen! In de tent naast het Buitencentrum kunnen volwassenen heerlijk ontspannen en genieten van heerlijke drankjes, maar ook informatie opdoen, bijvoorbeeld bij een klassieke homeopaat of bij de stand van de Groene Wens Boot en S.G.K.. Voor de waaghalzen liggen er waterloopballen klaar om het water van de Weerribben onveilig te maken en voor de allerkleinste is er een springkussen aanwezig en enkele dieren om te aaien. De brandweer laat zien hoe er met de blusboot gewerkt wordt én er is een kindertheater.

De toegang van het Buitenfestival is gratis. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

 

Adres:                    Buitencentrum De Weerribben

Hoogeweg 27

8376 EM Ossenzijl

Telefoon:              0561-477272

Kampioen uit Kuinre

Deze week werden we verrast door het heuglijke bericht dat Kuinre weer een kampioen kon verwelkomen. In Steenwijk won Marissa Pit de derde ronde van het voorleeskampioenschap van Steenwijkerland. Marissa, van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst bij de provinciale voorleeswedstrijd.

Marissa16-1

Beste tuinman van Kuinre

Op dinsdag 23 februari kwamen de leden van de volkstuinvereniging in De Botter bij elkaar om het afgelopen tuinjaar en de plannen voor 2016 te bespreken. Voorzitter Dhr. I.Huitema opende de vergadering om 20.00 uur waarna de secretaris Dhr. J.Otten het jaarverslag voordroeg. Dhr. J.Pit besprak de financiën waarna de mogelijkheden om een glazen kas te plaatsen i.p.v. de huidige die van plastic is werden afgewogen. Tevens werd Dhr. Pit gehuldigd met zijn 40-jarig tuinjubileum en kreeg Dhr. Otten een passend cadeau omdat het hem gelukt was om de hoogste zonnebloem te kweken.

tuin16-1

Verslag najaarsvergadering PB Kuinre

Geachte lezers, het verslag van de najaarsvergadering van Plaatselijk Belang Kuinre is geplaatst onder de knop “Kuinre” – “Plaatselijk Belang” – onder aan de bladzijde.

Veel leesplezier gewenst.

Sinterklaas weer in Kuinre

Op zaterdag 14 november voer de Sint, na de intocht in Meppel, onmiddellijk door naar Kuinre. Na te zijn overgestapt in de Kuunder Punter, kwam hij, met zijn Zwarte Pieten, precies om 14.00 uur aan in Kuinre. Hij werd door heel veel kinderen, ouders en opa’s en oma’s feestelijk ontvangen. Nu maar hopen dat de cadeautjes ook aankomen!

sint-15-04 sint-15-02

sint-15-06sint-15-07

sint-15-08

Kuinderpunter te koop!!!

Kuinderse Punter “Iris” wordt door de eigenaar Dhr. A.Reuver te koop aangeboden.
Het betreft een in 1985 bij Wildeboer in Giethoorn gebouwde zeepunter.

kp-1

Beschrijving:
Deze goed onderhouden en authentiek uitgevoerde Kuinrese zeepunter met kajuit is uitermate geschikt voor fijne tochtjes en vakanties. Beslaapbaar voor twee volwassenen en in het vooronder twee avontuurlijke kinderen.
D
roogvallen op het wad, zeilen op de meren of trekken door de vaarten, met ’s avonds genieten in de achterkuip of op het voordek.

 De Iris krijgt altijd veel bewondering en opmerkingen om zijn fraaie (zeeg)lijn en uitstraling. Goed alleen bezeilbaar, maar ideaal met zijn tweeën.
Katoenen zeilen en nieuwe lijnen. Mast simpel en snel alleen te strijken en te hijsen. Motor, in bun, op benzine, 9.9pk, Honda. Onderschip polyester coating, de eerste 10-15 jaar geen onderhoud. Te bezichtigen bij de bouwer De werf Wildeboer in Giethoorn.

info 06-22242421

kp-2kp-3

KU 11 – vaartochten 2015

Het nieuwe vaarschema van de KU 11 kunt u vinden op www.kuinre .nl bij “recreatie”- “zeilsafari”. Probeer het eens!

Puur aan de Linde – uitnodiging

De mooie maand maart is begonnen, de maand wanneer het lente wordt, het zonnetje schijnt nu heerlijk door mijn raam naar binnen. Een mooi moment om dromen en ambities te laten ontkiemen.

Graag wil ik Puur aan de Linde bij u introduceren. Puur aan de Linde bestaat uit twee initiatieven. We bieden werkplekken aan in een motiverende en inspirerende werkomgeving. In een mooie plek die uitzicht en inzicht biedt, waar je samen met andere professionals en ondernemers kunt werken.

Daarnaast organiseren we seizoen bijeenkomsten voor ondernemers en professionals uit de regio, om elkaar te ontmoeten en prikkelen in hun ondernemerschap. Om elkaar te inspireren, motiveren en met elkaar te delen. Dit initiatief maakt deel uit van mijn droom en deze wil ik graag met u delen. Op 23 maart organiseren wij onze eerste seizoen-bijeenkomst de lente-ochtend en ik nodig u van harte uit, om ook uw droom en ambitie te vertellen!

Laat u motiveren in uw ondernemerschap. We hebben twee inspirerende sprekers uitgenodigd. Gastspreker Wim Brus, wethouder Steenwijkerland en ondernemer en gastspreker Harco Bergman, een ondernemende boswachter.

Kom op 23 maart van 9.00-11.30 uur en proef de sfeer. Nog nieuwsgieriger geworden en smaakt het naar meer? Kijk dan even op de website: http://puuraandelinde.jouwweb.nl/seizoen-bijeenkomsten. Binnenkort kunt u daar meer informatie over deze bijeenkomst lezen.

Aanmelden kan via michelle@puurop183.nl

Kent u een andere ondernemer of professional die geïnteresseerd is, laat het even weten.

Ik hoop u op 23 maart te ontmoeten!

Met vriendelijke groet, Michelle Nijenhuis-Suurmeijer