Kuundersfeest

Van dinsdag 2 t/m zondag 7 september 2014 wordt het befaamde driejaarlijkse Kuinderfeest gehouden. Het hele dorp is versierd. Alle buurten hebben een thema gekozen en uitgewerkt. Op vrijdag 5 september kunt u ‘s morgens vanaf 10.00 uur en ‘s avonds vanaf 19.00 uur genieten van de optocht.
Het programma van deze feestweek kunt u vinden op de kalender.

Schoolkamp 2014 weer voorbij

Op maandag 23 juni vertrokken 4 boten vol kinderen van groep 8 voor een ontdekkings- en beleefreis richting Friesland. Na even zwemmen bij het strandje, ging men naar Joure waar de Douwe Egbertsfabriek werd bezichtigd. De volgende dag voer men naar Sneek om, na het winkelen, nog dieper liggend naar het Konijneneiland te varen. Donderdag stond Balk op het programma en vrijdag voer men weer naar Kuinre. Allerlei leuke activiteiten werden ondernomen zoals een wedstrijd patat eten, een duathlon en een kampvuuravond. Ook het weer zat mee want, ondanks de mindere voorspellingen, viel er maar 1 bui.

schoolries2014-4  schoolreis2014-3 schoolreis2014-2  schoolreis2014-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hard aan het werk

Voortvarend wordt er gebouwd aan de nieuwe huizen op het oude Botter- terrein.bouw1

Bouw nieuwe huizen gestart

Kuinre trilde tot en met 12 juni op haar grondvesten toen de palen voor de nieuwe huizen op de oude Botterplek werden geheid. Gelukkig was het werk dus voor vrijdag de dertiende klaar hetgeen de nieuwe bewoners een veilig gevoel zal geven.
Hierbij een foto:

Botterplek-1

 

 

Actie voor de Z!N Zorgboerderij

Op 17 april komt de stichting vrienden van Z!N Zorgboerderij langs om paasrollades te verkopen in Kuinre.

De opbrengst komt volledig ten goede aan Z!N Zorgboerderij.

Z!N Zorgboerderij is gevestigd aan de Uiterdijkenweg 7 en is een dagactiviteitencentrum en kinderboerderij.

De kinderboerderij is gratis dagelijks te bezoeken.

Inbrengavond voor expositie Kuinre groot succes

Op donderdag 27 maart kwamen diverse mensen tussen 19.00 en 21.00 uur naar de Botter met oude foto’s, schilderijen en beloften voor nog veel meer schatten van Kuinre die door de HVIJ tussen 4 oktober en 13 dec. 2014 in hun centrum in Oldemarkt mogen worden tentoongesteld.
Alle materialen werden besproken, genoteerd (waarbij de gever een bruikleenovereenkomst kreeg) en gefotografeerd. Alle dia’s zullen door de HVIJ vrijwilligers worden gedigitaliseerd en kunnen dan ook op die manier door de eigenaren worden bewaard.
Heeft u nog iets interessants uit het verleden van Kuinre en wilt u dat in bruikleen geven aan de HVIJ, dan kunt u dat melden bij Bauke Zandhuis (0527-231035), Jeanet Siepel (0527-231784) of Herman Snelder (0527-651494).

HVIJ-exp-2 HVIJ-exp-3 HVIJ-exp-1

Vaarseizoen in Kuinre begint vroeg

Wat is er toch aan de hand ?
Op 15 maart 2014 ligt ‘s morgens om 9.00 uur de hele sluis in Kuinre vol met boten. Even later varen ze eruit en gaan voor anker bij het grasveld aan de Bouwdijk. Navraag leert dat de haven van Kuinre uitgebaggerd gaat worden en dat daarom alle ligplaatsen leeg moeten zijn.

vaarseizsoen2014-2
Start vaarseizoen Kuinre op 15-03-2014 !!